ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 30 iunie 2015

Cele mai cunoscute 7 plante care purifică aerul din locuinţă
Cele mai cunoscute 7 plante care purifică aerul din locuinţă Polenul, bacteriile, mucegaiul, praful și tot felul de alte substanţe toxice din mediu își găsesc cu ușurinţă drumul către locuinţele noastre atunci când le aerisim. Așa că nu este de mirare că aerul din interior este adesea la fel de contaminat ca cel din exterior.
Din fericire, de substanţele toxice din interior ne putem feri relativ ușor, datorită anumitor plante care purifică aerul din locuinţă. Acestea elimină substanţe precum amoniac, benzen, tricloroetilen, formaldehide și xilenul din aer. Află ce plante de apartament te pot ajuta să-ţi purifici aerul, conform unei selecţii realizate chiar de… NASA.
Crizantema
Aceste flori atât de cunoscute au obţinut cel mai mare coeficient de purificare a aerului din partea NASA. Sunt ieftine și pot fi plantate atât în ghivece care să fie păstrate în interior, cât și în grădină.

Dracaena
Există peste 40 de soiuri de plante Dracaena, deci cu siguranţă vei găsi unul și pe placul tău. Unele plante pot ajunge până la 5 m înlţime. Totuși, trebuie să știi că Dracaena este toxică pentru animăluţele de companie. Așa că dacă ai un animal de companie, orientează-te către alte tipuri de plante care purifică aerul în locuinţă.

Ficusul
Ficușii se găsesc în multe case și pot ajunge de la 60 cm până la 3 m înălţime. Primăvara și vara pot fi păstraţi afară. Necesită apă din abundenţă și foarte multă lumină.

Crinul păcii
Această plantă are flori deosebit de frumoase și, totodată, excelente abilităţi de purificare a aerului, protejându-ne inclusiv de fumul de ţigară. Înflorește vara, preferă temperaturile moderate, iubește semiumbra și solurile umede. Iarna, crinul păcii trebuie plasat în spaţii călduroase.

Feriga de Boston
Acest soi de ferigă iubește răcoarea și umiditatea ridicată, însă nu și lumina puternică. Baia este cea mai potrivită încăpere care ar putea să găzduiască această plantă.

Planta șarpe
Cunoscută mai degrabă ca limba soacrei, planta șarpe poate fi văzută adesea prin birouri sau restaurante. Se udă rar, cam o dată pe lună, și se păstrează în mediu uscat, la adăpost de lumina directă a soarelui. Întrucât degajă oxigen în timpul nopţii, spre deosebire de restul plantelor care degajă acest element în timpul zilei, ea poate fi plasată în dormitor pentru a asigura un somn liniștit și odihnitor.

Aloe vera 
Am auzit cu toate de aloe vera și de proprietăţile ei benefice asupra pielii. Dar pe lângă beneficiile pentru sănătate, aceasta are și proprietatea de a purifica aerul din interiorul locuinţei. Aloe vera nu necesită îngrijiri speciale, singurul aspect de care va trebui să ţii cont este să o plasezi în bătaia directă a soarelui.

Existenţa a doar câteva din aceste plante în locuinţa ta va ameliora semnificativ calitatea aerului, contribuind astfel la sănătatea întregii familii și la menţinerea unei stări de bine interior. Tu ai în casă astfel de plante?

Autor: Avantaje.ro
Sursa: www.avantaje.ro  Luni, 29 Iunie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu