ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 22 mai 2015

 Cum ne 'otrăvim' memoria
Cum ne 'otrăvim' memoria
Anumite obiceiuri nesănătoase, poluarea și dieta bogată în grăsimi pot duce, în timp, la scăderea capacităţii de memorare.
Revista „Click! pentru femei“ îţi spune ce să faci ca să ai o memorie brici.
Nu dormi suficient
Specialiștii spun că persoanele care se confruntă cu tulburări de somn nu doar că nu se pot concentra, ci se confruntă și cu oboseală în timpul zilei, atenţie deficitară și timp de reacţie redus. Recomandarea standard de opt ore de somn pe noapte nu funcţionează neapărat pentru toată lumea. Dacă te trezești obosită și caști fără oprire în timpul zilei, este posibil să ai nevoie să dormi mai multe ore pe noapte.
Te stresezi
Grijile pot afecta memoria, arată studii recente. Cercetătorii spun că depresia, anxietatea și boala bipolară, urmări ale unui stil de viaţă stresant, perturbă circuitele neuronale implicate în buna funcţionare a memoriei. Perioadele prelungite de stres cresc nivelurile de cortizol în creier, ceea ce face ca celulele să-și piardă plasticitatea, adică abilitatea de a comunica rapid între ele – conexiune denumită sinaptă.  Astfel, înveţi și-ţi amintești cu dificultate.  
Iei medicamente
Multe din pastilele prescrise de medic pot fi vinovate de situaţiile în care ești uitucă. Antidepresivele, medicamentele pentru inimă, analgezicele narcotice, pastilele care tratează incontinenţa urinară și chiar antihistaminicele pot afecta capacitatea de memorare. 
Ai o dietă bogată în grăsimi
Alimentele pe care le mănânci joacă un rol crucial în buna funcţionare a memoriei. Dacă obișnuiești să consumi produse bogate în grăsimi, riști să ai probleme cu inima și cu memoria.
Bune pentru stimularea creierului
  • Ceaiul verde. Substanţele găsite în acesta ajută la îmbunătăţirea memoriei și favorizează dezvoltarea de noi celule în creier.
  • Exerciţiile fizice regulate. Specialiștii recomandă 45 de minute de exerciţii, 4 zile pe săptămână pentru memorie.
  • Legumele și fructele. ?elina, broccoli, conopida și nucile conţin antioxidanţi și alţi compuși care pot favoriza producerea de noi celule. 

Autor: Click.ro
Sursa: www.click.ro  Vineri, 22 Mai 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu