ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 20 aprilie 2015

Tratamente de infrumusetare cu miere

masca capsuni miere
Mierea are nenumarate proprietati vindecatoare pentru piele, par si pentru organism in general. Fiind in mod natural un produs antibacterian ce actioneaza pe multe planuri, mierea este folosita in foarte multe remedii naturiste. Are efecte hidratante si elimina bacteriile. Impreuna cu alte ingrediente naturale, poti face diferite tratamente de infrumusetare acasa. Spray pentru improspatarea respiratiei cu miere
Scortisoara si cuisoarele inlatura cu succes respiratia urat mirositoare. Scortisoara contine aldehida cinamica, ce reduce cantitatea de bacterii din saliva, iar cuisoarele au proprietati antiseptice puternice. Combinatia de scortisoara, cuisoare si menta poate fi folosita ori de cate ori este nevoie, pentru ca nu contine decat ingrediente benefice.
Pentru o apa de gura, intr-o cana de apa fiarta adauga o lingura de cuisoare, o lingura de praf de scortisoara si 4 picaturi de ulei esential de menta. Opreste aragazul si lasa amestecul la infuzat pentru 10 minute, apoi strecoara si tine la frigider.
Pentru un spray natural pentru improspatarea respiratiei, pe care il poti purta in geanta, toarna apa de gura realizata anterior intr-un recipient cu pulverizator si adauga putina miere. Daca nu iti place gustul scortisoarei, poti face versiunea doar cu cateva picaturi de ulei esential de menta si miere.
Apa de gura cu miere si propolis
Bautura detoxifianta cu lamaie, piper cayenne si miere
Sucul de lamaie si piperul cayenne intaresc sistemul imunitar si au proprietati detoxifiante. Lamaie este de ajutor in procesul digestiv, combate pofta de mancare si stimuleaza ficatul pentru eliminarea toxinelor. Piperul cayenne imbunatateste sistemul limfatic si circulatia sangelui, astfel incat celulele organismului primesc mai multi nutrienti.
Stoarce jumatate de lamaie intr-o cana cu apa si adauga putin piper cayenne, amestecand bine. Poti pune si cateva felii de ghimbir pentru un sprijin in cura de slabire. De asemenea, o lingura de miere va da bauturii un gust dulce, foarte delicios. Prepara acest amestec dimineata si consuma in prima parte a zilei. Vei vedea cum dispare pofta de mancare ce apare de obicei in jurul amiezii.
Masca pentru orice tip de piele cu ou si miere
Proteinele, grasimile si nutrientii pe care le regasim in oua pot fi de folos atat unui ten uscat, cat si celui gras. Foloseste oul pentru a scapa de liniile fine si riduri sau pentru o hidratare si reintinerire a pielii. Albusul de ou tonifica pielea, lamaia reduce aparitia petelor de varsta, iar mierea elimina bacteriile, hidratand profund tenul.
Masti cu ou si miere pentru par si piele
Pentru o masca potrivita oricarui tip de piele, amesteca un albus de ou, o lingura de suc de lamaie si o lingura de miere. Aplica pe fata si lasa sa actioneze timp de 15-20 de minute, apoi clateste din abundenta cu apa calduta.
Masca pentru par cu dovleac si miere
Dovleacul are foarte multe beneficii – este bogat in vitamina A si C, beta-caroten, potasiu si zinc.
Daca ai facut o placinta si ti-a ramas piure de dovleac, adauga 1-2 linguri de miere la o cana de dovleac ras si aplica amestecul pe scalp si firele de par. Foloseste o casca de dus de unica folosinta si infasoara-ti capul intr-un prosop. Lasa masca sa actioneze cel putin 15 minute, dupa care clateste.
Remediu pentru insomnie – baie cu lavanda si miere
Ritualurile relaxante inainte de culcare te pot ajuta in cazul in care suferi de insomnie. Lavanda are proprietati calmante, fiind un ajutor pentru un somn linistit.
In cada de baie, in apa calduta, adauga 3 linguri de miere si 6 picaturi de ulei esential de lavanda. Pe langa faptul ca vei dormi mai bine, aceasta combinatie este benefica si pentru piele.
Ulei esential de lavanda – beneficii pentru sanatate
Pentru o masca ce are aceleasi efecte, combina o lingura de miere cu lavanda uscata sau cateva picaturi de ulei esential. Aplica masca pe pielea curata si uscata, evitand zona ochilor. Lasa sa actioneze timp de 15 minute si clateste cu apa calduta. Senzatia este racoritoare, insa ai grija la zona sensibila din jurul ochilor.
Baie cu spuma si ulei de migdale, miere, vanilie
Desi un dus rapid pare a fi optiunea mai eficienta din punct de vedere al timpului, din cand in cand poti sa revii la copilarie si sa faci o baie cu multa spuma.
Combina ulei de migdale, miere, un albus de ou si o lingura de extract de vanilie cu un sapun lichid delicat. Amestecul se tine sub jetul de apa pana cand se formeaza spuma. Secretul este albusul de ou, ce ajuta la formarea spumei, care astfel si dureaza mai mult.
Scrub pentru corp cu mango si miere
Mango este o sursa bogata de vitamina A, ce ajuta la indepartarea celulelor moarte ale pielii, fulgii de ovaz exfoliaza delicat iar mierea este binecunoscuta pentru proprietatile vindecatoare.
Acest scrub este perfect pentru pielea sensibila si ai nevoie de un mango, doua linguri de fulgi de ovaz si o lingura de miere. Taie fructul in bucati si pune-l intr-un blender. Adauga fulgii de ovaz si mierea si amesteca bine cu o lingura. La dus, amestecul se foloseste ca un scrub natural pentru corp sau il poti lasa pe piele 5-10 minute. Clateste cu apa calduta si aplica o lotiune de corp hidratanta.
Masca pentru ten uscat sau matur cu capsuni si miere
Aceasta masca combina puterea exfolianta a capsunilor cu beneficiile hidratante ale mierii. Zdrobeste 5 capsuni si adauga o lingura de miere, aplica pe fata, evitand zona ochilor. Dupa 15 minute, clateste bine si aplica o crema hidratanta. Pielea ta va fi revitalizata si va arata mult mai bine.
Masca pentru toate tipurile de ten cu aloe vera, lamaie si miere
Gelul de aloe vera si sucul de lamaie sunt pline de ingrediente benefice pielii, iar impreuna cu mierea rezulta combinatia ideala. Aloe vera mentine sanatatea pielii, reduce inflamatia si durerea, in tim ce sucul de lamaie este un exfoliant natural, care poate ajuta la disparitia cicatricilor cauzate de acnee. Mierea este perfecta pentru hidratare si tonifiere.
Aloe vera in tratamente de frumusete
Pentru aceasta masca, potrivita pentru toate tipurile de ten, ai nevoie de doua frunze de aloe vera, sucul de la o jumatate de lamaie si o lingura de miere. Taie frunzele plantei pana cand ajungi la gelul din interior, pe care il pui apoi intr-un blender impreuna cu sucul de lamaie. Adauga mierea in compozitie, iar masca rezultata poate fi aplica direct pe fata sau decolteu, evitand zona ochilor, pentru 10-15 minute. Consistenta este data de cat suc de lamaie alegi sa pui, cat de lichida este mierea folosita si cat de solid este gelul din frunzele de aloe vera.
curademiere.ro - revista online de bun gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu