ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 28 martie 2015

Tratamente naturiste cu ulei esential de menta

tratamente menta
Menta are numeroase virtuti. Aceasta planta va ajuta sa calmati durerile si mancarimile, sa reglati transpiratia excesiva, sa scapati de greturi si sa improspatati respiratia. Menta este indispensabila din farmacia verde a familiei. Iata cum puteti folosi menta, dar si uleiul esential de menta in tratamente naturiste cu rezultate deosebit de bune. Ulei esential de menta pentru indigestie
Organzatia Mondiala a Sanatatii recunoaste folosirea uleiului esential de menta in tratarea sindromului colonului iritabil si a afectiunilor digestive, cum ar fi flatulenta sau gastrita. Menta stimuleaza secretia de bila si ajuta la imbunatatirea digestiei si a tranzitului intestinal. Daca suferiti de indigestie, puneti doua picaturi de ulei esential de menta pe un comprimat neutru, pe care il tineti in gura pana se topeste. Tratamentul se face de trei ori pe zi.
Pentru greata, luati o lingurita de miere si puneti in ea doua picaturi de ulei esential de menta. Lasati mierea sa se topeasca in gura. Tratamentul se face de doua ori pe zi, pana la ameliorarea simptomelor.
5 gesturi simple ca sa scapi de indigestie
Folosirea pe cale orala a mentei este contraindicata in caz de calculi ai vezicii biliare, in primul trimestru de sarcina, la copiii mai mici de doi ani si in timpul alaptarii. Uleiul esential de menta nu se foloseste de catre copiii mai mici de opt ani.
Ulei esential de menta pentru respiratie proaspata
Aveti respiratia urat mirositoare? Nu intrati in panica, folositi menta. Menta este antibacteriana si inlatura microbii acumulati. Gura este curatata, iar pentru ca menta este bogata in mentol, respiratia va ramane proaspata mai mult timp. Puneti o picatura de ulei esential de menta pe un comprimat neutru sau un varf de lingurita de miere si lasati sa se topeasca in gura.
7 cauze ale respiratiei urat mirositoare
Respectati contraindicatiile de mai sus in cazul folosirii uleiului esential de menta.
Ulei esential de menta pentru dureri
Daca va prindeti un deget la usa, aveti o entorsa sau o nevralgie, folositi ulei esential de menta, ideal in caz de accident. Menta are proprietati antiinflamatoare si descongestionante si contine mentol, care anesteziaza zona dureroasa. Daca va loviti, puneti doua picaturi de ulei esential de menta pe zona afectata si masati usor, pana intra in piele. Repetati operatiunea de doua-trei ori pe zi.
Ulei esential de menta pentru transpiratie excesiva
Atunci cand transpiratia este excesiva, fie ca este cald, fie ca este frig, aceasta devine o adevarata problema. Puteti insa folosi ulei esential de menta, care are proprietati antibacteriene si care garanteaza o prospetime de durata, gratie mentolului. Puneti intr-o lingura alcool de 90 de grade si adaugati o picatura de ulei esential de menta. Imbibati un tampon de vata in aceasta solutie si frecati subratul si picioarele.
Ceai de frunze de nuc cu miere, pentru reglarea transpiratiei
Ulei esential de menta pentru nas infundat
In caz de raceala sau gripa, uleiul esential de menta este cel mai la indemana remediu pentru a desfunda nasul. Puneti intr-un bol cu apa fierbinte trei-patru picaturi de ulei esential de menta si faceti macar 5 minute inhalatie pentru descongestionarea cailor respiratorii.
Ulei esential de menta pentru lesin sau ameteli
Una dintre cele mai putin cunoscute proprietati ale uleiului esential de menta este cea de a ajuta in cazul ametelilor sau lesinului. Pentru a ajuta o persoana sa isi revina, puneti doua picaturi de ulei esential de menta pe o batista si puneti-o la nasul celui care a lesinat.
Ulei esential de menta pentru mancarimi
Menta este indispensabila pentru mancarimile provocate de urticarie, zona zoster sau herpes. Uleiul esential de menta este recunoscut pentru proprietatile antalgice si anesteziante. Puneti o picatura de ulei esential de menta in crema de corp sau de tratament pe care o folositi in mod uzual.
Menta pentru picioare grele
Pentru picioarele grele, fierbeti un litru de apa cu o mana de frunze de menta. Lasati la infuzat zece minute, strecurati si adaugati intr-un lighean apa calda, cat sa acoperiti picioarele. Faceti bai de picioare cu menta cate zece minute in fiecare seara.
Baie din plante si miere pentru picioare obosite
Ulei esential de menta pentru dureri de cap
Nicio durere nu rezista la menta, nici macar migrena. Pentru durerile de cap, puneti o picatura de menta piperata intr-o lingura de ulei vegetal si masati tamplele. Aplicati uleiul esential pe o portiune mica de piele, nu intideti pe toata fata. De asemenea, daca aveti tenul sensibil, este mai bine sa nu folositi ulei esential de menta.
curademiere.ro - revista online de bun gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu