ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 23 martie 2015

Sfaturi pentru prevenirea imbatranirii pielii

Despre
ingrijire piele
Daca pana acum nu ai avut grija de aspectul pielii tale, nu e prea tarziu pentru a incepe. Pielea incepe sa arate semne de imbatranire intre 20-30 de ani, iar produsele tale preferate pot sa nu mai functioneze la fel de bine. Genele, obiceiurile de zi cu zi si soarele cauzeaza aceste schimbari. Nu trebuie sa mai astepti, iata cum poti obtine o piele fina, indiferent de varsta. Curata, hidrateaza, exfoliaza
Ritualul de ingrijire incepe cu produsele de curatare pentru ten. Alege o formula cremoasa daca ai pielea uscata sau una fara ulei pentru tenul gras. Daca ai pielea sensibila, exista produse special destinate pentru tine. Foloseste intotdeauna apa calduta sau rece, niciodata apa fierbinte, deoarece aceasta poate priva pielea de umiditatea naturala. Tamponeaza-ti usor fata cu un prosop, nu folosi miscari de frecare.
Cremele hidratante protejeaza si imbunatatesc aspectul pielii. Chiar daca ai tenul gras sau acneic, poti folosi o crema hidratanta fara ulei, in fiecare zi. Daca ai pielea uscata, ar putea fi necesar sa aplici crema mai des in timpul zilei.
Ai nevoie de protectie solara zilnic, indiferent daca nu este insorit afara sau daca stai in casa. Razele soarelui pot trece printre nori si ferestre si suntem mereu expusi razelor nocive. Multe creme hidratante au, de asemenea, protectie solara. Cauta-le pe cele cu protectie solara cu spectru larg, SPF de cel putin 30. Daca transpiri sau esti afara pentru o lunga perioada de timp, nu uita sa aplici din nou crema cu protectie solara pentru a ramane protejata. Foloseste si un balsam cu SPF pentru buze.
Retete naturale de masti si creme anti-age
Dupa ce iti cureti pielea dimineata, aplica o crema hidratanta cu protectie solara, un primer si restul machiajului. Seara, inlatura orice urma de machiaj si curata-ti tenul, apoi aplica un produs anti-age si o crema hidratanta fara protectie solara.
Exfoliaza pentru a reda stralucire pielii. Poti indeparta celulele moarte usor cu un prosop moale, o perie sau un produs special. In cazul in care pielea ta este uscata, exfolierea se face o data pe saptamana. Daca ai tenul gras, repeta procedura o data sau de doua ori pe saptamana. Daca ai acnee sau pielea sensibila, discuta cu un dermatolog, deoarece exfolierea ar putea irita pielea.
Unele produse pentru ingrijirea pielii au ingrediente care te scapa de celulele moarte pentru a descoperi un nou strat. Cremele pentru acnee si produsele anti-imbatranire pot avea in compozitie acid salicilic sau retinoizi. Poti incerca microdermabraziunea sau un peeling chimic. Ambele sunt disponibile in saloanele cosmetice.
Salon de cosmetica – pro sau contra
Nu ai nevoie de un cosmetician pentru o buna ingrijire a pielii, dar procedurile din saloane dau rezultate, temporar. Aceasta experienta poate fi relaxanta, insa produsele profesionale pot provoca reactii alergice sau iritatii. Daca ai tendinta sa dezvolti roseata sau eruptii cutanate dupa ce mergi la un salon de cosmetica, este bine sa le eviti, cel putin pentru o perioada si sa faci tratamente acasa, diverse masti cu ingrediente din bucatarie.
Produse anti-age pentru acnee la varsta adulta
Acneea, cosurile, punctele negre nu dispar intotdeauna odata cu trecerea timpului si nu caracterizeaza doar adolescenta, ele pot sa apara si la varsta adulta. Hormonii, produsele cosmetice, stresul, toate pot cauza aparitia imperfectiunilor pe ten, printre alte motive. Un dermatolog sau un estetician te poate ajuta sa realizezi exact de ce anume are nevoie pielea ta. Unele produse disponibile pe piata au ingrediente care lupta cu acneea si, totodata, cu semnele de imbatranire.
Cum lupti cu acneea la varsta adulta
Mananca sanatos
Pielea ta tanjeste dupa un regim alimentar sanatos, la fel ca si restul organismului. Unele studii sugereaza ca substantele nutritive din anumite alimente pot imbunatati si proteja pielea. Cremele si serurile care includ vitaminele C si E pot proteja impotriva efectelor nocive ale soarelui. Cele care contin vitaminele A si B3 sunt capabile sa corecteze daunele produse deja. Desigur, toate aceste vitamine pot fi obtinute din alimentatie.
Alte sfaturi pentru prevenirea imbatranirii pielii
Nu fuma. Fumatul imbatraneste pielea si duce la aparitia ridurilor.
Consuma multe fructe, legume, proteine slabe si cereale integrale pentru o piele sanatoasa.
Cele mai bune alimente pentru o piele sanatoasa
Fa exercitii fizice cat mai des. Sportul ajuta pielea prin cresterea fluxului sanguin, imbunatatind circulatia.
Scapa de stres. Stresul poate face pielea mai sensibila si poate cauza aparitia acneei.
Stai departe de soare. Poti folosi produse autobronzate, daca vrei culoare pe pielea ta.
curademiere.ro - revista online de bun gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu