ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 20 martie 2015

Lovitura pentru industria tutunului: O decizie menita a-i zapaci pe fumatori

   
Lovitura pentru industria tutunului: O decizie menita a-i zapaci pe fumatoriFoto: The Independent
Marea Britanie va deveni primul stat membru al Uniunii Europene care introduce ambalajele nemarcate pentru pachetele de tigari, dupa ce membrii Camerei Lorzilor au aprobat luni o lege in acest sens.
Noua lege interzice utilizarea de branduri, logo-uri si culori distinctive si prevede ca toate produsele sa fie vandute in pachete similare, pe care vor fi aplicate avertismente de sanatate.

Lorzii au convenit asupra schimbarii fara a vota, dupa ce parlamentarii din Camera Comunelor au aprobat in numar covarsitor legea, in pofida opozitiei industriei tutunului, scrie Focus.

Legea va intra in vigoare in mai 2016, cu un an inainte de implementarea unei legi similare, adoptata luna trecuta in Irlanda, si cu patru ani dupa ce Australia a adoptat aceasta schimbare. Si Franta intentioneaza sa impuna pachetul neutru de tigari in 2016.

Prima tara din UE care introduce pachete neutre de tigari

In Australia masura s-a dovedit benefica, deoarece numarul fumatorilor a scazut. Industria tutunului da vina insa pe cresterea taxelor pentru aceasta situatie.
Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu