ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 16 martie 2015

Dr. Oz: Cele mai bune condimente care luptă cu răceala
Dr. Oz: Cele mai bune condimente care luptă cu răceala Cardamomul este un ajutor de nădejde în infecţiile respiratorii, datorită uleiurilor volatile pe care le conţine. Descoperă și alte mirodenii benefice!
Numeroase condimente din cămara ta pot să te ajute să combaţi răceala sau să-ţi îmbunătăţești starea atunci când aceasta te răpune. Cardamomul și turmericul sunt câteva dintre condimentele recunoscute pentru efectele lor, dar mai sunt și altele la care poţi apela.
1. Cardamomul
Conţine uleiuri volatile care îmbunătăţesc digestia, fertilitatea și echilibrează nivelul zahărului în sânge. De asemenea, specialistul recomandă acest condiment împotriva răcelilor, deoarece ajută în cazul bronșitelor și îmbunătăţește circulaţia sângelui.
2. Turmericul
Turmericul este o plantă înrudită cu ghimbirul care este recomandată din vechime pentru efectele ei benefice pe care le are asupra organismului. Cercetările recente au arătat că turmericul are proprietăţi anticancerigene, antiinflamatorii și este un puternic antioxidant. Consumul de turmeric are un efect benefic asupra circulaţiei sanguine, încălzește corpul și redă starea de bine când ești răcită, previne apariţia cheagurilor de sânge și accelerează procesul de detoxifiere, stimulând funcţiile vezicii biliare (fierea).  
Presară pulbere de turmeric peste salate, în smoothie-uri sau în tocăniţele pe care le gătești acasă. O băutură potrivită pentru vremea rece și care te protejează de răceli este laptele vegetal cald (soia, migdale, cocos) amestecat cu o linguriţă de turmeric și puţină miere de albine.
3. Ghimbirul
Are un efect antiinflamator recunoscut din vechime și ajută la diminuarea simptomelor care apar când ești răcită. Folosește ghimbirul proaspăt pentru a prepara ceai sau pe cel pulbere pentru a-l include în orice mâncare prepari.
4. Scorţișoara
Te încălzește, conferă energie și îţi dă o stare de bine dacă o folosești când ești răcită. De asemenea, specialistul susţine că scorţișoara este utilă pentru problemele circulatorii, fiind indicată în special în sezonul rece când răcelile își fac apariţia. Folosește-o în terciul de ovăz, iaurt, ceai sau cafea. 
5. Usturoiul
Are un rol puternic în întărirea sistemului imunitar, ţinând astfel răceala la distanţă. Consumă usturoiul în stare crudă de câte ori ai ocazia, în special în sezonul rece, recomandă celebrul Dr. Oz. Pe lângă faptul că te apără de răceală, usturoiul este recunoscut pentru faptul că scade colesterolul rău. Nu trebuie să-l consumi în cantităţi mari. Studiile au arătat că o jumătate de căţel de usturoi consumat zilnic scade nivelul colesterolului rău cu 10 %.

Autor: Eva.ro
Sursa: www.eva.ro  Sambata, 14 Martie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu