ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 18 martie 2015

Acidul folic poate preveni accidentul vascular cerebral


acid folic accident cerebral
Un nou studiu din China a constatat ca acidul folic – acelasi nutrient luat in timpul sarcinii pentru a ajuta la prevenirea malformatiilor congenitale – poate ajuta, de asemenea, la prevenirea unui accident vascular cerebral la persoanele cu tensiune arteriala crescuta. Noul studiu a fost condus de Dr. Yong Huo din Beijing. Echipa lui Huo urmarit rezultatele a mai mult de 20.000 de adulti din China care au tensiune arteriala crescuta si care nu au suferit un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Participantii au fost repartizati aleatoriu si au luat fie o pastila cu acid folic in fiecare zi, fie o combinatie de medicamente pentru hipertensiune arteriala (enalapril) si acid folic sau un tratament numai cu enalapril.
Pe o perioada de tratament de 4.5 ani, primele atacuri au avut loc la 2,7 % din cei care luau enalapril si acid folic si 3,4 % din grupul celor ce luau doar enalapril. Cercetatorii au concluzionat astfel ca riscul de accident vascular cerebral este mai mic in randul celor care au combinat tratamentul de enalapril cu acidul folic. Acest grup a avut, de asemenea, un risc mai mic de accident vascular cerebral ischemic, ce sunt cauzate de un blocaj si cuprind 87 % dintre toate accidentele cerebrale vasculare, potrivit American Stroke Association.
Adaugarea de acid folic in tratament a fost, de asemenea, legat de o reducere a decesului cauzat de boli de inima.
Studiul a fost publicat pe 15 martie in Journal of American Medical Association iar rezultatele urmeaza sa fie prezentate in curand la o reuniune a American College of Cardiology in San Diego. Aceste constatari au implicatii importante pentru prevenirea accidentului vascular cerebral la nivel mondial.
Potrivit US National Institutes of Health, acidul folic se gaseste in legumele cu frunze de culoare inchisa, fasole uscata si mazare, precum si in sucuri si fructe citrice. Multe alimente – painea, cerealele si pastele – sunt acum imbogatite cu acid folic. Acest nutrient poate fi luat sub forma de supliment alimentar.
Desi speram ca regimul alimentar este cea mai buna sursa de nutrienti, uneori este imposbili sa obtinem suficiente elemente nutritive esentiale doar din alimentatie. Printr-un aport mai mare de acid folic, putem ajuta la prevenirea riscului de accident vascular cerebral, ce poate surveni la persoanele cu tensiunea arteriala crescuta.
curademiere.ro - revista online de bun gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu