ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 10 ianuarie 2015

Cele mai sănătoase fructe uscate
Cele mai sănătoase fructe uscate
Bogate în vitamine, fibre, antioxidanţi, calciu, magneziu, fructele uscate sunt un mare aliat al sănătăţii. În acest articol, explicăm care sunt cele mai sănătoase fructe uscate.
Fructele uscate furnizează corpului energia de care are nevoie, sunt un remediu pentru anemie, carenţă de vitamine și sunt un laxativ natural. Fructele uscate trebuie consumate însă cu prudenţă de persoanele predispuse la obezitate, pentru că sunt bogate în calorii, carbohidraţi și glucide. Trebuie știut că cele mai sănătose fructe sunt cele uscate acasă, fără adaos de zahăr sau conservanţi.

Cele mai sănătoase fructe uscate - Stafidele cresc densitatea osoasă
Desfătare „dulce” a naturii, stafidele au un conţinut ridicat de fructoză, motiv pentru care sunt indicate cu moderaţie diabeticilor. Ele sunt bogate în fibre, antioxidanţi, vitamine, minerale, fier, potasiu și calciu.

De asemenea, potrivit healthmad.com, ele pot ajuta la creșterea densităţii osoase, datorită conţinutului de bor, mineral care ajută la metabolismul calciului și al vitaminei D. Stafidele ajută dinţii, gingiile și vederea, fiind, în acest sens, la fel de indicate ca și morcovii.
Cele mai sănătoase fructe uscate - Smochinele reglează tensiunea arterială
Bogate în potasiu, mineral care reglează tensiunea arterială, smochinele sunt benefice și în cazul celor cu probleme digestive (în special în afecţiunile biliare), respiratorii, printre care, bronșite și laringite, și în astenii.

Cu un conţinut bogat de vitamina B6, fibre, magneziu, calciu și antioxidanţi, aceste fructe pot scădea colesterolul „rău” și pot preveni bolile de inimă și cancerul de colon. Cu un înalt conţinut alcalin, smochinele pot echilibra pH-ul organismului.

Cele mai sănătoase fructe uscate - Curmalele combat anemia și depresia după naștere
Sursă de fier, curmalele sunt recomandate anemicilor, persoanelor aflate în convalescenţă și celor cu probleme intestinale. De asemenea, curmalele conţin stimulenţi care întăresc musculatura uterină în ultimele luni de sarcină, facilitând dilatarea colului uterin, precum și reducerea sângerării după naștere.

Nutriţioniștii recomandă curmalele femeilor lăuze și celor care alăptează la sân, fiindcă ușurează depresia postnatală și furnizează laptelui matern nutrienţi ce întăresc sistemul imunitar al copilului.
Cele mai sănătoase fructe uscate - Caisele previn cancerul
Caisele uscate conţin betacaroten, vitaminele A și E, magneziu, fier, calciu, fosfor, potasiu și licopen, antioxidant cu efecte antitumorale. Potrivit Societăţii Americane de Cancer, prin nutrienţii săi, caisele pot preveni o serie de cancere, printre care cel de esofag și de plămâni. Doar cinci caise uscate pot furniza organismului 36 la sută din necesarul zilnic de vitamina A.

Bine de știut
Fructele se pot usca și acasă
Caisele, piersicile, merele, prunele sunt câteva dintre fructele care se pot usca și acasă. Prin uscare, fructele se micșorează, deci e preferabil să fie alese fructe mari. După ce, în prealabil, au fost spălate bine și au fost scoși sâmburii, se feliază (cu excepţia prunelor), se așază feliile pe grătarul metalic al cuptorului și se reglează o temperatură de 110 grade Celsius.
Pentru a evita decolorarea sau înnegrirea în timpul uscării fructelor, se poate aplica pe acestea în prealabil un amestec de lămâie și apă. Înainte de a fi depozitate în recipiente, fructele se lasă să se răcească.

Autor: Click sanatate
Sursa: www.clicksanatate.ro  Vineri, 9 Ianuarie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu