ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 10 ianuarie 2015

 5 alimente care te pot ucide
5 alimente care te pot ucide Fac parte din dieta a milioane de persoane – totuși, pot deveni un pericol dacă sunt consumate incorect. Iată care sunt alimentele ce pot deveni fatale.
Socul
În Europa există 3 specii de soc, dintre care cel mai răspândit este socul negru – cel din ale cărui flori se face socată, fructele fiind folosite și pentru producerea siropului. În Europa, mai există o specie de soc cu fructe roșii, precum și una cu bobiţe negre, arbustul crescând însă în nordul continentului.

Specialiștii atrag atenţie că bobiţele de soc negru pot fi ușor toxice dacă sunt consumate crude, fiind cu atât mai periculoase cu cât sunt mai puţin coapte. Din fericire, toxicitatea lor este distrusă prin gătire. De asemenea, cu excepţia florilor, sunt toxice ramurile, rădăcinile și frunzele acestei plante .
Cele mai periculoase sunt însă fructele socului care crește în extremitatea nordică a Europei.
Cireșele
Sâmburii de cirește pot părea inofensivi. Dacă, din greșeală, înghiţi un sâmbure, doi, nu-i nicio problemă. Dar dacă înghiţi mai mulţi, e pericol. Pentru că sâmburii cu pricina conţin cianuri toxice.

Rubarba
Rubarba este excelentă în deserturi și dulceţuri. Din planta cu pricina, se folosește doar peţiolul (codiţa care leagă frunza de tijă). Celelalte părţi ale plantei sunt însă toxice!

Alunele americane
Alunele americane au un gust excelent, pot fi consumate crude, prăjite, sau sub formă de unt de arahide. Sunt însă mortale, la propriu, pentru persoanele care au alergie la acest aliment. Chiar și în cantităţi extrem de mici, pot trimite o persoană alergică la urgenţă.

Ciupercile
Ciupercile sunt bune în diverse mâncăruri și ciulamale atâta timp cât le cumperi din surse sigure, și nu la colţ de stradă. Chiar și cele culese în pădure, de către persoane care se pricep, pot fi potenţial toxice. Pentru că au apărut ciuperci otrăvitoare care „mimează” aspectul suratelor lor comestibile, astfel că și culegătorii cu experienţă pot fi păcăliţi.


Autor: Click pentru femei
Sursa: www.clickpentrufemei.ro  Sambata, 10 Ianuarie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu