ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 14 decembrie 2014

SEMNE CĂ AI NEVOIE DE PROTEINĂ ANIMALĂ
SEMNE CĂ AI NEVOIE DE PROTEINĂ ANIMALĂ Regimul vegetarian a devenit foarte popular, însă specialiștii avertizează că nu este cea mai sănătoasă alegere. Vezi cum îţi dai seama că organismul tău are nevoie de proteină animală.

Legumele și fructele sunt foarte sănătoase, însă organismul uman are nevoie și de proteină animală, potrivit specialiștilor. Studii recente au arătat că vegetarienii nu își iau toţi nutrienţii de care au nevoie și au un risc mai mare de a suferi de boli ale inimii.

Corpul tău îţi spune când nu primește suficiente vitamine sau proteine, așa că nu ignora aceste semnale.
Te simţi obosită tot timpul
Oboseala extremă și un nivel scăzut de energie este primul semn că ai nevoie de proteină animală. Mergi la medic și discută cu el schimbările pe care trebuie să le faci, pentru a avea o dietă sănătoasă și echilibrată.

Părul și unghiile ţi se schimbă
Dacă observi că îţi cade părul ori că unghiile încep să ţi se rupă, ar trebui să îţi regândești stilul alimentar. Atunci când nu consumi proteine, ţi se subţiază părul, unghiile încep să se exfolieze, ţi se usucă piele ori, dimpotrivă, te poţi confrunta cu acnee. În plus, apar și schimbări ale menstruaţiei. Unele femei se confruntă cu amenoree, în momentul în care devin vegetariene.

Nu poţi dormi
Poate te gândești că dacă ești obosită mereu, vei adormi, cum vei pune capul pe pernă, însă atunci când corpul tău are nevoie de proteină animală, suferi de insomnie.

Ești mereu balonată
Atunci când urmezi un regim alimentar vegetarian, consumi foarte multe legume și fructe care fermentează. Fasolea și alte vegetale de genul conţin carbohidraţi și fibre care atrag apa în intestine. Dacă ești mai sensibilă, te vei balona foarte ușor și vei simţi că ai un balon cu apă în stomac. Dacă această senzaţie persistă pentru mai multe săptămâni, este un semn că vegetarianismul nu este potrivit pentru tine.


Faci totul foarte încet
Fierul asigură nivelul de oxigen din sânge și este una dintre principalele surse de energie. Fierul din vegetale nu este asimilat la fel de bine ca cel din carne. Lipsa lui duce la dureri de cap și o senzaţie de epuizare.


Autor: Unica.ro
Sursa: www.unica.ro  Duminica, 14 Decembrie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu