De ce trebuie sa eviti produsele cu 0% grasimi |
saturate (unt, slanina, untura, smantana, branza), polinesaturate (ulei
de floarea-soarelui, uleiul de peste), mononesaturate (ulei de masline,
ulei de palmier), la care se adauga acizii grasi esentiali (omega 3,
omega 6).
De ce avem nevoie de grasime? Grasimile reprezinta cea mai eficienta forma de depozitare a energiei esentiale activitatii organelor, muschilor si celulei nervoase. Ofera protectie pentru organe in cazul traumatismelor. Mentine temperatura optima a corpului. Participa la transportul colesterolului in sange. Favorizeaza absorbtia vitaminelor liposolubile A, D, E si K, proces care nu poate avea loc in absenta grasimilor. Grasimi bune Evita produsele etichetate cu "0% grasimi" daca vrei sa beneficiezi de elementele lor nutritive; altfel, vitaminele continute de acestea se vor elimina din organism fara niciun folos pentru sanatatea ta. In schimb, poti consuma fara grija o lingura, chiar doua de ulei pe zi, de preferat de masline ori de floarea-soarelui, lapte cu 1,5% grasime, iaurt cu 1% grasime, branza slaba sau peste gras, dar in cantitati decente. |
Autor: Stiri yahoo Sursa: ro.stiri.yahoo.com Duminica, 14 Decembrie 2014 |
duminică, 14 decembrie 2014
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu