Ketchup- reduce riscul de boli cardiovasculare
Doza zilnica: 3-5 linguri

Licopenul – un antioxidant puternic care se gaseste in rosii si in ketchup, incetineste dezvoltarea aterosclerozei, arata cercetarile facute de oamenii de stiinta americani. Ketchup-ul contine pana la 60 la suta mai mult licopen per gram de ketchup de obicei. Mai mult decat atat, materia organica este raportata in cele mai ridicate niveluri de vitamine A, C si E.
Sfaturi culinare: Folositi un ketchup rosu inchis (culoarea indica faptul ca acesta contine mai mult licopen) pentru burgeri, cartofi prajiti si hot-dog. O alta optiune este de a amesteca cantitati egale de maioneza saraca in grasimi, cu ketchup – veti obtine un sos excelent pentru pizza sau un sandwich. Asezonati cu un pic de usturoi presat, ketchupul este ideal pentru cartofi prajiti sau carne de pui la gratar.
Piper negru – previne cancerul
Doza zilnica: dupa gust
Piperul negru este un ingredient care poate ajuta pentru a rupe procesul de dezvoltare a celulelor canceroase, care este activat de la sine. De asemenea ajuta la reducerea riscului de aparitie a unor noi tumori, explica cercetatorii de la Universitatea din Michigan Medical (SUA).

Citeste mai mult despre cancer si piper pe http://bewoman.ro/sanatate/6-alimente-minune-care-protejeaza-inima-si-tine-departe-cancerul.html