ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 14 decembrie 2014

Cum tratezi durerile articulare

tratamente dureri articulareDurerile de umar, coate, genunchi sau durerile de spate sunt un chin. De indata ce te dor articulatiile, trebuie sa mergi la medic, pentru diagnosticare. Dupa asta, poti face un tratament medicamentos sau poti folosi remedii naturale pentru a le trata. Sunt numeroase plante care trateaza durerile. De asemenea, este important sa tratezi corect traumatismele, ca sa nu se transforme in artroza dupa 10-15 ani. Uite cum tratezi durerile articulare.
Varsta este cea mai importanta cauza a aparitiei durerilor articulare. Dar nu si singura. Greutatea in exces si sedentarismul sunt alti doi factori care duc la fragilitate articulara. Fiecare kilogram in plus peste indicele de masa corporala 27 mareste riscul de probleme ale articulatiei genunchiului cu 15%. Primele masuri pe care trebuie sa le iei sunt cele ce tin de o igiena de viata corecta. Poti preveni sau diminua complicatiile osteo-articulare schimbandu-ti alimentatia si avand activitate fizica.
Cum tratezi durerile lombare
Lumbago este o durere acuta cauzata de un blocaj in regiunea lombara. Ea apare in general dupa o miscare brusca si dureaza intre 3 si 8 zile. In general, nu este nevoie de examen radiologic.
Cand ai o criza de lumbago, trebuie sa stai in pat maximum 48 de ore. Ar trebui insa sa scurtezi cat mai mult durata repaosului si sa incerci sa-ti reiei activitatea cat de repede poti. De asemnea, incerca sa pui ceva cald pe zona dureroasa, o centura sau un patch. Te pot ajuta analgezicele (paracetamol, de exemplu) si decontractantele musculare. Dupa ce trece durerea, poti face si cateva sedinte de kinetoterapie, ca sa intaresti musculatura si sa previi recidivele.
Cum tratezi durerile de genunchi?
Genunchiul este o articulatie complexa, cu oase, ligamente, tendoane, cartilagii, meniscul si membrana sinoviala. Oricare dintre aceste componente poate provoca o durere, ce se poate propaga la sold sau la coloana vertebrala. Pentru un diagnostic precis, este nevoie de un consult medical.
Crema cu varza si ceara de albine
Evident, tratamentul durerilor de genunchi depinde de cauze. Insa, in mod frecvent, sunt administrate antalgice sau sunt facute infiltratii.
Iti poti face sigur un gel de masaj pentru genunchii durerosi. Amesteca cate 3 picaturi de ulei esential de eucalipt citronat, de dafin nobil si de ghimbir si jumatate de lingurita de ulei de macadamia si maseaza genunchii dimineata si seara, timp de o saptamana.
Cum tratezi tendinita
Tendinita corespunde inflamatiei unui tendon, cureaua care leaga muschii de articulatii. Ea apare in special la umar, cot, incheietura palmei, sold, glezna, calcaiul lui Ahile si, mai rar, la genunchi.
Durerea poate fi redusa prin repaosul articulatiei dureroase si anti-inflamatoare (de exemplu, ibuprofen). Repararea tendoanelor se face prin tehnici de kinesiterapie, cum ar fi aplicarea succesiva de cald si rece sau folosirea undelor de soc. Acestea sunt necesare in special in cazul formelor cronice.
Uleiuri esentiale care trateaza durerile
Pentru a preveni tendinita, este important sa te incalzesti si sa bei suficienta apa inainte si dupa ce faci efort fizic. Protejeaza-te de frig si, daca lucrezi la calculator, adopta o pozitie corecta.
Cum tratezi sciatica
Durerea cauzata de iritarea nervului sciatic, care are una dintre radacini comprimate intre doua vertebre, este asemanatoare unei descarcari electrice. Durerea iradiaza in fesa, de-a lungul coapsei, pana in varful degetelor de la picioare. Cele mai multe dintre formele de sciatica regreseaza spontan. Doar ca unele trec in doua saptamani, iar altele in sase luni.
Sunt recomandate anti-inflamatoare orale sau injectabile. Daca durerea nu cedeaza cu paracetamol sau ibuprofen, trebuie neaparat sa mergi la medic.
Ca si in caz de lumbago, nu este o solutie sa ramai in pat. E mai bine sa te misti, asa cum poti, chiar si cu ajutorul unui corset sau al unei centuri lombare.
Cum tratezi durerile de ceafa
Durerea de ceafa sau de gat, numita torticolis este provocata de o contractie a muschilor gatului si impiedica miscarile de rotire si de inclinare a capului. Atunci cand este cronica si recidivanta, aceasta durere poate fi semnul unei artroze cervicale sau a unei probleme a discurilor intervertebrale. E mai bine sa mergi la medic.
Tratament cu otet de mere si miere pentru reumatism
Daca durerile sunt acute si vii atunci cand te misti, poarta un colier de sustinere. Te vor calma si antalgicele (paracetamol, aspirina, ibuprofen) si gelurile pentru decontractarea musculara.
Cremele pe baza de mentol, camfor sau eucalipt au un efect de incalzire, ideal pentru a destinde muschii. Iti poti face in casa un gel de masaj cu 5 picaturi de ulei esential de gaulteria, 5 picaturi de ulei esential de eucalipt citronat si o lingurita de ulei vegetal.
Cum tratezi artroza
Artroza provoaca dureri resimtite atunci cand folosesti articulatiile. Ea este legata de o destructurare globala a cartilagiului si a articulatiei. Artroza poate atinge toate articulatiile si vorbim atunci de coxartroza, in cazul soldului sau gonartroza, in cazul genunchiului.
5 plante pentru artroza si dureri reumatice
Paracetamolul este un medicament de referinta. In caz de puseu foarte dureros, poti apela la antalgice mai puternice, cum ar fi tramadolul, dar pe durata scurta. Si tratamentele locale calmeaza durerea. Printre acestea gelul anti-inflamator, infiltratiile cu cortizon, injectiile cu acid hialuronic. La debutul bolii, sunt extrem de eficiente anti-artrozicele cu actiune lenta.
Nu te limita la medicamente. Kinesiterapia, curele termale si acupunctura si-au demonstrat eficacitatea.
Cum tratezi entorsele
Entorsele sunt cauzate de o intindere sau o ruptura a unui ligament. Sunt un traumatism frecvent la nivelul gleznei sau al genunchiului si se vindeca, in general, fara a lasa sechele. Este totusi necesar sa mergi la medic, pentru a te asigura ca nu este vorba despre o fractura.
Pe langa antalgice, folosite pentru a diminua durerea, articulatia trebuie racita pentru a nu se umfla, este necesar repaosul si trebuie tinut ridicat piciorul timp de 24-48 de ore. Trebuie sa te misti si poti face asta cu ajutorul unei orteze.
Este important sa respecti indicatiile medicului, ca sa eviti recidivele. Poti folosi si cataplasme cu argila verde, ca sa reduci inflamatia sau cataplasme cu varza cruda.
curademiere.ro - revista online de bun gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu