Clementinele, fructele iernii care fac minuni pentru sanatatea ta
DISTRIBUIE PE: | 5 Decembrie 2014 |
Clementinele sunt fructe specfice sezonului de iarna, care au o serie de beneficii pentru sanatatea tuturor.
In sezonul de iarna, clementinele sunt o mare sursa de sanatate daca sunt consumate atat ca un desert, dar si in cazul in care sunt folosite ca ingredient in diverse salate sau ca garniture, ori intr-un sos pentru carne, vanat sau peste la cuptor. Spre deosebire de mandarine, clementinele nu au samburi si au un gust mai dulce.
Ca si alte citrice, clementinele sunt bogate in fibre, contin multi antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi. Sunt bogate in vitaminele C, B, acid citric, caroten, au proprietati antibacteriene, bronhodilatatoare, antihistaminice, anti-inflamatorii si au capacitatea de a ajuta la scaderea tensiunii arteriale.
In plus, aceste fructe mici de sezon sunt ideale pentru tratamentul
ulcerelor, insa si sucul lor ajuta la procesul de digestie; acestea sunt
diuretice, ceea ce le face ideale pentru a fi consumate intr-o dieta
daca urmati un regim de pierdere in greutate. De asemenea ajuta la
intarirea oaselor, cartilajelor si au o influenta pozitiva asupra
metabolismului si colesterolului.
Citeste si: Mandarinele, fructele minune care lupta impotriva diabetului
Puteti gasi clementine la toate supermarket-urile pe tot parcursul iernii. Iata cateva motive pentru a manca mai des clementine:
Sunt bogate in fibre, acestea fiind esentiale pentru combaterea constipatiei.
Clementinele sunt bogate in antioxidanti, ajutand la imbatranirea lenta a celulelor.
Sunt fructe ideale pentru copii, deoarece le ofera toata energia de care au nevoie.
Pulpa contine vitamina C, vitamina B, acid citric, zahar reducator si caroten.
Au proprietati bronhodilatatoare si antiinflamatoare.
Sunt ideale pentru tratarea ulcerelor si ajuta digestia.
Clementinele ajuta la lupta impotriva infectiilor in gat.
Combat dezvoltarea de boli degenerative cardiovasculare si a cancerului.
Au efect diuretic, benefic in caz de hiperuricemie sau guta.
Sunt utilizate pentru prepararea bauturilor si uleiurilor.
Reduce simptomele racelii, mai ales iarna.
Bucurati-va de toate beneficiile acestor citrice care sunt atat de delicioase. Corpul dvs o sa va multumeasca.
Consumul de clementine este recomandat pentru persoanele cu hipertensiune arteriala, in timp ce acestea nu sunt potrivite pentru cei care sufera de probleme gastro-intestinale sau boli de rinichi.
In sezonul de iarna, clementinele sunt o mare sursa de sanatate daca sunt consumate atat ca un desert, dar si in cazul in care sunt folosite ca ingredient in diverse salate sau ca garniture, ori intr-un sos pentru carne, vanat sau peste la cuptor. Spre deosebire de mandarine, clementinele nu au samburi si au un gust mai dulce.
Ca si alte citrice, clementinele sunt bogate in fibre, contin multi antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi. Sunt bogate in vitaminele C, B, acid citric, caroten, au proprietati antibacteriene, bronhodilatatoare, antihistaminice, anti-inflamatorii si au capacitatea de a ajuta la scaderea tensiunii arteriale.
Citeste si: Mandarinele, fructele minune care lupta impotriva diabetului
Puteti gasi clementine la toate supermarket-urile pe tot parcursul iernii. Iata cateva motive pentru a manca mai des clementine:
Sunt bogate in fibre, acestea fiind esentiale pentru combaterea constipatiei.
Clementinele sunt bogate in antioxidanti, ajutand la imbatranirea lenta a celulelor.
Sunt fructe ideale pentru copii, deoarece le ofera toata energia de care au nevoie.
Pulpa contine vitamina C, vitamina B, acid citric, zahar reducator si caroten.
Au proprietati bronhodilatatoare si antiinflamatoare.
Sunt ideale pentru tratarea ulcerelor si ajuta digestia.
Clementinele ajuta la lupta impotriva infectiilor in gat.
Combat dezvoltarea de boli degenerative cardiovasculare si a cancerului.
Au efect diuretic, benefic in caz de hiperuricemie sau guta.
Sunt utilizate pentru prepararea bauturilor si uleiurilor.
Reduce simptomele racelii, mai ales iarna.
Bucurati-va de toate beneficiile acestor citrice care sunt atat de delicioase. Corpul dvs o sa va multumeasca.
Consumul de clementine este recomandat pentru persoanele cu hipertensiune arteriala, in timp ce acestea nu sunt potrivite pentru cei care sufera de probleme gastro-intestinale sau boli de rinichi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu