Nu grăsimea, alt ingredient îți distruge inima
“Avem nevoie de o campanie de sănătate publică la fel de importantă ca cea pe care am avut-o în anii ’70 și ’80 care demoniza grăsimile saturate, ca să spunem că ne-am înșelat”, declara dr. James DiNicolantonio, cercetător în domeniul afecțiunlor cardiovasculare, la New York.
“Nu există nicio dovadă concludentă că o dietă săracă în grăsimi are efecte pozitive asupra sănătății. Într-adevăr, literatura de specialitate indică o lipsă generală de orice efect (bun sau rău) prin reducerea aportului de grăsimi.Teama că grasimile saturate cresc colesterolul, este complet nefondată,”adaugă dr. James.
Dovezile arată că o dietă săracă în carbohidrați – spre deosebire de o dietă săracă în grăsimi –scade colesterolul rău. Cu toate acestea, cercetătorul susține că alimentele procesate ar trebui să fie, în continuare, evitate.
Suedia a devenit primul stat care respinge mitul dietelor săracă în grăsimi, în favoarea unei diete sărace în carbohidrați.
“Este ușor de înțeles că epidemia globală de boli de inimă, diabet, obezitate și sindrom metabolic este cauzată de o dieta bogată in carbohidrați / zahăr, ” a declarat dr. James DiNicolantonio
Cea mai buna dietă pentru a stimula și a menține sănătatea inimii este una săracă în carbohidrați rafinați, zaharuri și alimente procesate, potrivit dr. James.
Acest articol este proprietatea
Doctorul Zilei și este protejat de Legea drepturilor de autor. Orice
preluare integrală sau parțială a conținutului se poate face doar cu
citarea sursei, astfel: pentru publicațiile tipărite - revista Doctorul
Zilei, iar pentru publicațiile online - www.doctorulzilei.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu