Ce au descoperit cercetătorii despre portocale?
Cercetătorii au descoperit un motiv important pentru care ar trebui să măncăm mai des portocale.
Ceaiul și portocalele scad riscul de cancer ovarian cu o treime, potrivit unui nou studiu.
Un studiu major care a durat 30 de ani a
scos la iveală că anumiți compuși din ceai și din citrice protejează
împotriva acestei boli devastatoare.
Cancerul ovarian, denumit și ucigașul
tăcut, din cauză că este diagnosticat prea târziu pentru a ami fi
tratat, afectează aproximativ 7000 de femei, în fiecare an și omoară mai
mult de 4000, doar în Marea Britanie,
Cercetătorii de la Universitatea de Est
din Anglia au studiat alimentația a 171,940 de femei cu vârste între 25
și 55 de ani și au descoperit că cele care mănâncă alimente bogate în
flavonoizi-inlcusiv ceai, vin roșu, mere și citrice, au un risc mai
scăzut să dezvolte tumori ovariene.
Ceaiul reduce riscul cu 31% și citricele cu 21%, potrivit Jurnalului American de Nutriție Clinică.
Acest articol este proprietatea
Doctorul Zilei și este protejat de Legea drepturilor de autor. Orice
preluare integrală sau parțială a conținutului se poate face doar cu
citarea sursei, astfel: pentru publicațiile tipărite - revista Doctorul
Zilei, iar pentru publicațiile online - www.doctorulzilei.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu