Salată de vinete cu ulei de măsline
Autor: Paula Rotaru
Ingrediente: 2 vinete mari (aproximativ 1 kg), o ceapă, 2 linguri de ulei de măsline presat la rece, extravirgin, sucul de la o jumătate de lămâie şi sare.
Mod de preparare: se coc vinetele, se lasă puţin la răcit, apoi se curăţă şi se mai lasă să se scurgă. Între timp se toacă ceapa mărunt şi se adaugă apă clocotită peste. Se lasă 5 minute să se înăbuşe şi apoi se strecoară. În acest fel, cei care au stomacul sensibil nu vor mai avea probleme de genul arsuri la stomac, dureri, disconfort gastric. Se toacă vinetele şi se adaugă treptat uleiul şi sucul de lămâie. Se stoarce bine ceapa strecurată în prealabil şi se adaugă peste vinete. Se serveşte rece.
Mod de preparare: se coc vinetele, se lasă puţin la răcit, apoi se curăţă şi se mai lasă să se scurgă. Între timp se toacă ceapa mărunt şi se adaugă apă clocotită peste. Se lasă 5 minute să se înăbuşe şi apoi se strecoară. În acest fel, cei care au stomacul sensibil nu vor mai avea probleme de genul arsuri la stomac, dureri, disconfort gastric. Se toacă vinetele şi se adaugă treptat uleiul şi sucul de lămâie. Se stoarce bine ceapa strecurată în prealabil şi se adaugă peste vinete. Se serveşte rece.
- Citește și:
- Vinete gratinate cu roşii şi brânză
- Vinete la grătar în salată de crutoane
- Vinete la grătar cu brânză de capră
- Vinete împăturite
- Reţetă Dukan - Mâncare de vinete cu usturoi şi roşii
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu