ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 9 august 2014

Strugurii – beneficii extraordinare pentru sanatate si frumusete


Strugurii – beneficii extraordinare pentru sanatate si frumusete
Foarte gustosi, hidratanti si plini de vitamine, strugurii sunt considerati ca fiin alimente complete, adica ar contine putin din aproape tot ce avem nevoie.
In trecut vinul era considerat unul din cele mai consistente alimente, fiind adesea consumat doar cu paine. Religia crestina aduce de asemenea aminte de proprietatile vinului si strugurilor.
DE CE AR TREBUI SA CONSUMAM STRUGURI – BENEFICII PENTRU SANATATE
BENEFICIILE STRUGURILOR: AJUTA IN MENTINEREA SANATATII PLAMANILOR
Inca din timpuri stravechi strugurii sunt cunoscuti pentru beneficiile aduse asupra sanatatii aparatului respirator. Unde mai pui ca strugurii seamana ca aspect cu plamanii?
strguri beneficii
Strugurii sporesc imunitatea cailor respiratorii si tin racelile departe. De asemenea se pare ca un consum moderat de struguri ar reduce riscul de astm.
BENEFICIILE STRUGURILOR: PROTEJEAZA INIMA
Bogati in antioxidanti, in special strugurii negri (contin cel mai puternic antioxidant din lume: resveratrolul), strugurii protejeaza inima si vasele de sange, reducand stresul oxidativ, cunoscut a fi factor de risc pentru ateroscleroza.
BENEFICIILE STRUGURILOR: EFECTE ANTICANCERIGENE
Continand unul dintre cei mai puternici antioxidanti din natura – resveratrolul – strugurii lupta impotriva stresului oxidativ si a radicalilor liberi, care pot ave efecte mutagene asupra ADN-ului celular si care pot sta la baza aparitiei cancereloe.
De asemenea strugurii sunt bogati in vitamina C, dar si alte substante active si enzime, avand efecte protectoare si anticancerigene.
BENEFICIILE STRUGURILOR: SCAD COLESTEROLUL RAU
Strugurii actioneaza rpin accelerarea arderilor grasimilor, dar si prin scaderea colesterolului “rau” din sange, numit si LDL.
struguri beneficii
Aceasta fractiune lipidica are capacitatea de a se depune in vasele de sange, limitand elasticitatea acestora si ducand la aparitia aterosclerozei cu complicatiile sale: hipertensiune arteriala, boala cardiaca, infarct miocardic, accident vascular cerebral etc.
DE CE AR TREBUI SA CONSUMAM STRUGURI – BENEFICII PENTRU FRUMUSETE
STRUGURII MENTIN TINERETEA
Cu un continut bogat in antioxidanti, vitamine si minerale, dar si in apa, strugurii mentin tineretea pielii si previn apartita ridurilor. Polifenolii, acizii grasi polisaturati si vitamina C sunt principalii factori care pastreaza elasticitatea pielii si previn aparitia ridurilor.
STRUGURII – RECOMANDATI PENTRU PAR
Continand siliciu si acid fisforic, mastile naturale cu struguri pentru par stimuleaza foliculul pilos, accelerand cresterea parului si prevenind caderea acestuia. Utilizand periodic strugurii pentru ingrijirea parului, veti obstine un fir mai gros, mai rezistent si o stralucire de salon.
Trebuie sa selectionati strugurii tinand cnt de culoarea parului, asadar pentru parul deschis la culoare se vor evita strugurii negri.
Sursa: Healthy

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu