ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 7 august 2014

Ce se întâmplă dacă iei o ASPIRINĂ în fiecare zi. "Are un efect MINUNE asupra organismului"

de O.P.   •   07 Aug 2014   •   09:55 Comenteaza
Ce se întâmplă dacă iei o ASPIRINĂ în fiecare zi. "Are un efect MINUNE asupra organismului" 442
Peste 6.000 de vieți ar putea fi salvate într-un an dacă toți britanicii cu vârste cuprinse între 50 și 65 de ani ar lua o aspirină pe zi pentru a reduce riscul de cancer, atac de cord și accident vascular cerebral, susține o nouă cercetare, preluată miercuri de The Independent.

În cel mai recent studiu care dovedește beneficiile aspirinei — unul dintre cele mai ieftine și mai utilizate medicamente — experții susțin că o doză zilnică de aspirină, timp de 10 ani, ar putea fi "cel mai important lucru pe care îl putem face pentru a reduce rata cancerului, după renunțarea la fumat și scăderea în greutate".

Într-o nouă analiză a sute de studii anterioare, oamenii de știință de la Universitatea Queen Mary din Londra au putut compara avantajele în raport cu riscurile care ar putea apărea în cazul în care mai multe milioane de oameni ar lua o doză zilnică de aspirină timp de 10 ani, între 50 și 65 de ani.

Potrivit acestora, decesele cauzate de cancerul de colon ar putea scădea cu 40%, cele de cancer esofagian cu 50% și cele de cancer de stomac cu 35%.

Dacă se adaugă și scăderile mai mici ale numărului de decese cauzate de cancerul pulmonar, cancerul de prostată și cancerul de sân și beneficiile în privința reducerii ratei de atac de cord și a anumitor tipuri de accident vascular cerebral, numărul de vieți salvate pe an de aspirină ar totaliza aproape 7.000. Cu toate acestea, aproape 900 de decese suplimentare ar fi cauzate de efectele secundare negative ale administrării medicamentului.

Cercetarea este în curs de desfășurare pentru a determina persoanele la care este cel mai probabil să apară efecte secundare ale administrării de aspirină. Fumătorii, cei care iau deja medicamente pentru subțierea sângelului, cum ar fi warfarina, și purtătorii bacteriei Helicobacter sunt considerați ca având un risc mai mare.

http://www.antena3.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu