ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 1 august 2014

 Prunele - medicamentele naturii. Patru motive pentru care să le consumi
Prunele - medicamentele naturii. Patru motive pentru care să le consumi Consumate crude, în cure de două-trei săptămâni, aceste fructe reprezintă o sursă naturală de vitamine și minerale, contribuind la eliminarea toxinelor, purificarea ficatului și creșterea rezistenţei organismului.
Prunele sunt bogate în provitamina A, dar și în vitamina C. Ele conţin apă (80%), zaharuri, acizi organici, protide, mucilagii, celuloză, vitamine (A, B1, B2, C), sodiu, potasiu, calciu, fier și mangan. Potasiul din prune contribuie la normalizarea activităţii celulelor sistemului nervos. De asemenea, aceste fructe scad febra, combat constipaţia, ajută la eliminarea toxinelor și decongestionează ficatul.

Ideale în curele de slăbire
Aceste fructe se consumă cu jumătate de oră înainte de mesele principale. Cine mănâncă dimineaţa opt prune își reglează tranzitul intestinal. În obezitate, hipertensiune și reumatism se pot face cure de trei zile doar cu prune. Aceste fructe ajută și la tratarea intoxicaţiilor alimentare, colicilor biliare și a hemoroizilor. De asemenea, este de menţionat faptul că sunt slabe caloric, fiind ideale în curele de slăbire.

Previn anemia
Fiind bogate în vitamina C, prunele ajută la o mai bună absorbţie a fierului. Astfel, previn dezvoltarea de afecţiuni asociate cu carenţele în acest mineral, precum anemia. Ba mai mult, există studii care au arătat că un consum regulat de fructe bogate în vitamina C ajută la dezvoltarea rezistenţei corpului împotriva cancerului pulmonar sau al cavităţii bucale.

Reglează colesterolul
Superfructele furnizează și o cantitate considerabilă de vitamina K ce contribuie la coagularea sângelui și în funcţia de metabolizare osoasă. De asemenea, specialiștii au observat că anumiţi nutrienţi din prune pot inhiba și evoluţia aterosclerozei provocate de nivelul ridicat de colesterol în corp și pot stimula metabolismul glucidic, prevenind instalarea diabetului zaharat.

113 mg de potasiu conţine o prună, un mineral ce ajută la gestionarea tensiunii arteriale și reduce riscul de accidente vasculare cerebrale.
"Alimentele voastre să fie medicamente și medicamentele voastre să fie alimente.", Hipocrat

Autor: Ziarulring.ro
Sursa: www.ziarulring.ro  Luni, 28 Iulie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu