ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 1 august 2014

Cum putem consuma cartoful in dieta si fara ca sanatatea sa ne fie afectata. Recomandarile medicilor
Cum putem consuma cartoful in dieta si fara ca sanatatea sa ne fie afectata. Recomandarile medicilor
Vreti sa slabiti? Atunci renuntati la fantezii care va indica sa excludeti carbohidratii din alimentatie. Spre exemplu, o portie de cartofi copti in coaja declanseaza mecanisme care duc la pierderea ponderala.

    0 Comenteaza
Un biscuit va aduce 200 de kilocalorii, in timp ce trei cartofi copti doar 80.
O portie aburinda de cartofi prajiti e delicioasa! Doar 100 de grame! O consumati repede si tocmai v-ati adus in organim nu mai putin 400 de kilocalorii goale, adica fara nutrienti. |nseamna enorm in conditiile in care toata hrana dintr-o zi trebuie se se inscrie intre 1800 si 2000 de kilocalorii. Si, cu toate aceste, nu excludeti cartofii din lista de cumparaturi.
Toxicitatea se refera la cantitatile mari de acrilamida, o substanta dovedita cancerigena. Dar cartofii prajiti inseamna un produs alimentar total diferit ca structura fata de cartoful fiert sau copt.
Daca e posibil, consumati cartofii copti cu tot cu coaja. Aceasta contine jumatate din nutrientii alimentului. O alta recomandare este ca, atunci cand ii fierbeti, sa nu le inlaturati coaja. O eliminati ulterior fierberii. In felul acesta, veti consuma un amidon cu indice glicemic extrem de scazut. Indicele glicemic reprezinta viteza cu care se absoarbe zaharul continut in sange.
Din acest motiv, va reglati aportul de glucidic si puteti sa slabiti daca la micul dejun sau la pranz consumati o salata orientala fara ou insa. Dar cartofii se prepara termic cu cel putin 8 ore inainte de consum. In acest timp, amidonul are timp sa se stabilizeze. Isi modifica structura si nu se dezintegreaza rapid in interiorul organismului. Are un rol inmprtant in alimentarea unei flore intestinale, aceasta flora intestinala se apara de cancer.
Este vorba despre cancerul de colon, situat pe locul al treilea in topul celor mai frecvente afectiuni oncologice care apar in Romania.

Autor: Stirile protv.ro
Sursa: stirileprotv.ro  Vineri, 1 August 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu