ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 2 august 2014

 Pepenele galben: tipuri și beneficii pentru sănătate și frumuseţe!
Pepenele galben: tipuri și beneficii pentru sănătate și frumuseţe! Dulce, zemos și plin de vitamine, pepenele este vedeta sezonului călduros. Fie că alegem pepenele galben, verde sau o altă variantă înrudită, acesta este un fruct ideal pentru hidratarea organismului și reînlocuirea mineralelor pierdute prin transpiraţie.
"Pepenele galben cu miezul galben-portocaliu (de tip Cantaloupe) conţine mai puţină apă comparativ cu cel roșu și puţin mai mult zahăr (8 g/100g) decât pepenele galben cu miezul galben-verde (de tip Honeydew) (4g/100 g), dar acest lucru nu înseamnă că cei suferinzi de diabet nu au voie să se bucure de el; consumul unei felii de pepene galben nu le va face rău", subliniază nutriţionistul Flavia Manole.
De asemenea, nutriţionistul Flavia Manole ne spune și că pepenele are un aport caloric scăzut 34 calorii/100 g și constituie o sursă excelentă de vitamine antioxidante (vitamina A, cu rol important în acuitatea vizuală și vitamina C, cu rol în întărirea sistemului imunitar), fiind ajutorul ideal al organismului când vine vorba de neutralizarea radicalilor liberi.
Pe lângă acestea, pepenele galben mai are în compoziţie și alţi nutrienţi esenţiali printre care se regăsesc complexul vitaminic B, fibrele alimentare, potasiul și beta carotenul cu rol esenţial în menţinerea sănătăţii pielii și a părului.
Este recomandat și celor care urmăresc un plan de scădere în greutate dar, ca orice aliment consumat în exces, poate să devină dușmanul siluetei noastre. Astfel, dacă dorim să consumăm pepene galben, putem consuma 2 felii, fără să ne facem griji că s-a produs un surplus de calorii.
Atenţie însă, chiar dacă în cura de slăbire pepenele poate să fie aliatul nostru, pentru cei care suferă de insuficienţă renală nu este recomandat!
Când vine vorba de sarcină, pepenele galben este recomandat viitoarelor mămici, deoarece conţine acid folic, un nutrient important pentru dezvoltarea corectă a sarcinii și prevenirea apariţiei defectelor congenitale ale bebelușului.
Există două tipuri mari de pepene galben : Honeydew și Cantaloupe. Ambele sunt delicioase și aproximativ la fel de sănătoase și pot fi consumate separat sau împreună pentru dietă și pentru prevenirea anumitor afecţiuni!
Pepenele galben – Cantaloupe
                                       
Are o culoare mai închisă decât Honeydew și aproximativ același număr de calorii, dar o cantitate puţin mai mică de zahăr, oferind organismului peste 100% din necesarul zilnic de Vitamina A și Vitamina C.
Când vine vorba de dietă, pepenele Cantaloupe este cel mai indicat, deoarece un fruct mare conţine doar 275 de calorii iar dacă este consumat la micul-dejun, îţi va asigura saţietatea cel puţin până la ora prânzului. De asemenea, pe lângă faptul că te va ţine sătulă mult timp, acest tip de pepene galben îi oferă organismului majoritatea nutrienţilor de care are nevoie pentru a funcţiona corect, inclusiv acizii grași Omega3, ceea ce este uimitor, având în vedere că nu îi găsim deobicei în fructe.
De asemenea, Cantaloupe este cea mai bună alegere și atunci când vine vorba de digestie. Conform studiilor, organismul are nevoie de aproximativ 20 de minute pentru a digera o porţie de pepene, ceea ce este un record atunci când vine vorba de digestie. Pentru a digera alimentele, organismul are nevoie energie, deci consumul alimentelor care se digeră repede te ajută să te simţi bine fără să consumi prea multă energie și fără să te simţi epuizat după masă.
Pepenele galben – Honeydew

   

Are o culoare mai gălbui spre verde și conţine mai multă Vitamina C decât Cantaloupe dar, în același timp, oferă organismului și o cantitate mai mare de zahăr, un fruct de mărime medie având aproximativ 14 grame de zahăr și 64 de calorii.
Datorită combinaţiei de apă și potasiu pe care le conţine, pepenele galben Honeydew ajută la menţinerea corectă a presiunii sanguine. De asemenea, Honeydew este o sursă excelentă de Vitamina B, Vitamina C, cupru, acid pantotenic și niacină, elemente care ajută la menţinerea unui organism sănătos și la regenerarea pielii prin repararea ţesuturilor și încurajarea producţiei de colagen.
Studiile în nutriţie arată că atunci când este consumat în mod regulat, pepenele Honeydew poate să reducă riscul de a dezvolta diabet zaharat, anumite boli de inimă, cancer și accident vascular cerebral.
Pepenele galben – beneficii pentru frumuseţe
Când vine vorba de sănătatea pielii, pepenele galben, indiferent de tip, este un ajutor de nădejde!
Datorită conţinutului ridicat de Vitamina K, pepenele galben este un tonic natural pentru ten, încurajând circulaţia sângelui și, astfel, regenerarea rapidă a celulelor pielii. De asemenea, conţinutul ridicat de apă asigură hidratarea, revigorarea și detoxifierea organismului.
Aplicat extern, simplu sau în combinaţie cu alte ingrediente, pepenele galben poate ajuta la menţinerea tinereţii pielii, fiind un ajutor în combaterea ridurilor, datorită nivelului ridicat de antioxidanţi pe care îi conţine.
Încearcă următoarea mască pentru un ten fără defecte!
Ai nevoie doar de câteva felii de pepene galben (Honeydew sau Cantaloupe) și un ou crud. Amestecă-le în blender până se formează o pastă. Aplică amestecul obţinut pe faţă și lasă-l să acţioneze timp de 10 minute, iar apoi clătește cu apă din abundenţă. Tenul tău va fi mai curat și mai hidratat ca oricând!
Este o soluţie ideală având în vedere că temperaturile ridicate de vară duc rapid la probleme cu deshidratarea.
Pepenele verde este o sursă excelentă de antioxidanţi și grăbește eliminarea toxinelor din organism ajutând la slăbit.


Autor: Csid.ro
Sursa: www.csid.ro  Vineri, 1 August 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu