ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 2 august 2014

5 beneficii INCREDIBILE ale consumului de MĂSLINE VERZI
5 beneficii INCREDIBILE ale consumului de MĂSLINE VERZI Măslinele verzi sunt un deliciu mediteranean, aducând un plus de savoare multor mâncăruri, salate și gustări de vară. Măslinul, pe numele său oficial Olea europea, este un arbore originar din Siria și din zonele de litoral ale Turciei, foarte răspândit în jurul Mării Mediterane, unde era cultivat chiar și cu 5000 de ani în urmă. Este considerat "arborele veșnic roditor", roadele sale fiind o parte esenţială din dieta mediteraneană, care promovează un stil de viaţă relaxant, sănătos, bazat pe consumul de alimente sezoniere, pline de micronutrienţi esenţiali, scrie www.ziarulring.ro
- Măslinele verzi au un conţinut ridicat de grăsimi, însă grăsimile din compoziţie, respectiv acidul linoleic și alfalinoleic, sunt benefice organismului, deoarece luptă împotriva colesterolului LDL. În urma cercetărilor recente, a fost scoasă la iveală capacitatea acidului linoleic de a scădea tensiunea arterială.
- Conţinutul nutriţional al măslinelor este impresionant, având în compoziţie numeroși compuși antioxidanţi precum flavone, antocianidine, flavonoli, quercitină, acid gallic, acid caffeic etc. Cocktailul nutriţional unic aduce organismului numeroase beneficii: întărește sistemul imunitar, luptă împotriva radicalilor liberi și sprijină sănătatea sistemului cardiovascular.
- Au efect antiinflamator. Extractele din măsline verzi au efect antihistaminic, ajutând la menajarea alergiilor, iritaţiilor, și scad inflamaţia cronică.
- Sunt o sursă excelentă de vitamina E. Supranumită și "vitamina frumuseţii", aceasta ajută la menţinerea sănătăţii pielii și părului. Vitamina E în combinaţie cu acidul linoleic din compoziţie scad riscul apariţiei cancerului de colon.
- Au în compoziţie o cantitate relevantă de fibre, într-o cană de măsline găsim 17% din necesarul zilnic de fibre. Astfel, ele menţin sistemul digestiv sănătos și sunt un aliment benefic celor care suferă de gastrită.
 


Autor: Ziarulring.ro
Sursa: www.ziarulring.ro  Vineri, 1 August 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu