ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 21 iulie 2014

Hipertensiunea are si o parte buna. Iata ce boala tine la distanta

   
Hipertensiunea are efect protector contra dementei, insa numai daca apare la persoanele cu varsta peste 90 de ani, este concluzia unei cercetari recente.

In vreme ce hipertensiunea aparuta la varsta medie poate creste riscul de aparitie a bolii Alzheimer si a altor forme de dementa, efectul tensiunii arteriale crescute pare sa se schimbe dupa 90 de ani, informeaza Daily Mail.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din California au studiat relatia dintre riscul de dementa si aparitia hipertensiunii la varsta de 90 si peste. Au fost monitorizate 625 de persoane cu varsta medie de 93 de ani, dintre care doua treimi erau femei, la fiecare sase luni, intr-o perioada de zece ani. La inceputul cercetarii, niciunul dintre participanti nu a fost diagnosticat cu dementa.

Participantii care au facut hipertensiune in intervalul de varsta 80 si 89 de ani au avut un risc mai mic de a face dementa. Aceasta probabilitate a fost chiar mai mica la cei care au facut hipertensiune la 90 de ani.

Cu toate acestea insa, oamenii de stiinta recomanda ca hipertensiunea sa fie tratata la varstnici. Studiile anterioare au aratat ca tratamentul antihipertensiv poate reduce riscul de pierdere a memoriei asociata varstei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu