ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 13 iunie 2014

Mai tare decat orice vaccin. Afla care este vitamina care intareste sistemul imunitar
Mai tare decat orice vaccin. Afla care este vitamina care intareste sistemul imunitar
Din ce in ce mai multi oameni de stiinta acorda o atentie deosebita vitaminelor. Dintre toate, una pare sa fie regina neincoronata, cel putin deocamdata. Mai multe studii au scos la iveala faptul ca vitamina D este mai puternica decat orice alt vaccin ai face pentru stimularea imunitatii.

Iata ce trebuie sa mai stii despre vitamina D.
Vitamina D este de fapt un hormon
Vitamina D este foarte importanta pentru sanatate.Desi poarta aceasta denumire, ea este, de fapt, un hormon, care regleaza functiile organismului. Vitamina D este produsa de un pro-hormon aflat la nivelul pielii, gratie expunerii la soare. Fara acest hormon, am putea muri.
Sistemul imunitar are nevoie de vitamina D
Vitamina D influenteaza aproximativ 3.000 de gene din cele 25.000 ale organismului, jucand un rol crucial in raspunsul sistemului imunitar. Vitamina D ajuta organismul sa produca peste 200 de peptide antimicrobiene, indispensabile in lupta corpului cu potentialii factori infectiosi.
Un studiu efectuat in Japonia, la care au participat copii de scoala, a relevat faptul ca vitamina D a avut o eficacitate mai mare in prevenirea virusului gripal decat vaccinul antigripal insusi.
 
Cand ai stat ultima data la soare?
Expunerea la soare este cea mai buna cale de optimizare a nivelului de vitamina D. Din, pacate, insa, in ultima vreme nu se incurajeaza statul la soare din pricina presupusului risc crescut de cancer de piele. Insa, foarte multi dintre noi lucreaza in interior si petrecem foarte putin timp in exterior, ceea ce scade dramatic nivelul de vitamina D in organism, vitamina care – de altfel – protejeaza corpul inclusiv impotriva cancerului.
Expunerea ocazionala a fetei si a mainilor nu este suficienta pentru echilibrarea nivelului de vitamina D din organism. Cercetatorii spun ca o expunere zilnica de 10-20 de minute la soare este suficienta pentru productia de vitamina D. Cu cat pielea este mai “arsa” de soare si mai neagra, cu atat mai mult trebuie crescuta perioada de expunere astfel incat sa stimulezi productia. Deci nu este indicat sa exagerezi.

Autor: Sfatul parintilor
Sursa: sfatulparintilor.ro  Vineri, 13 Iunie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu