ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 13 iunie 2014

Cele mai eficiente leacuri împotriva arsurilor solare
Cele mai eficiente leacuri împotriva arsurilor solare
Ai cam exagerat cu statul la soare, iar acum pielea ta are de suferit. Dacă ai uitat să-ţi aplici o loţiune protectoare, încearcă unul dintre aceste remedii naturale, iar roșeaţa și usturimea vor dispărea ca și cum nu ar fi fost!

Suc de cartofi cruzi
Cartofii sunt cunoscuţi încă din cele mai vechi timpuri ca fiind de folos împotriva durerii și usturimii. Sucul lor reduce iritaţia pielii și diminuează mâncărimea, prevenind inflamaţia și senzaţia de arsură. Tot ce trebuie să faci este să cureţi cartofii de coajă și să-i dai prin răzătoarea mică. Stoarce sucul și imbibă cu el comprese curate. Aplică compresele pe zona afectată și lasă-le să acţioneze 10-15 minute. Repetă tratamentul de minim 3 ori pe zi.
Comprese cu lapte rece
Este una dintre cele mai simple și mai eficiente metode prin care poţi combate arsurile solare. Răceala laptelui va calma pielea încinsă și va crea în același timp un strat protector. Ţine în frigider pentru o oră o cană de lapte. Înmoaie în lapte comprese și pune-le pe piele câteva minute. Schimbă compresele când se încălzesc.
Mentă și ceai verde pentru regenerarea pielii
Pentru a alina usturimea ai nevoie de produse care să grăbească regenerea pielii, iar combinaţia de ceai verde cu mentă este remediul de care ai nevoie. Acidul tanic din compoziţia ceaiului verde va alina durerea, în timp ce menta îţi va da o senzaţie de răcorire. Fierbe 5 minute 5 plicuri de ceai verde și 3 mâini de mentă ( poţi înlocui cu 3 plicuri de ceai de mentă)  în 500 ml apă. Îmbibă cu acest ceai, după ce s-a răcit, câteva comprese și aplică-le pe piele. Lasă 15 minute să acţioneze. Repetă tratamentul până când usturimea și roșeaţa dispare.
 


Autor: Click pentru femei
Sursa: www.clickpentrufemei.ro  Vineri, 13 Iunie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu