ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 25 iunie 2014

INCREDIBIL! Iată ce BOLI se pot CITI dintr-o simplă FOTOGRAFIE
INCREDIBIL! Iată ce BOLI se pot CITI dintr-o simplă FOTOGRAFIE Identificarea unor boli genetice grave ar putea fi rezolvată, în viitorul apropiat, printr-o simplă analiză a unei fotografii. Cercetătorii de la universităţile Oxford și Edinburgh au dezvoltat un software în acest sens care ar putea revoluţiona medicina.
Programul folosește un sistem de recunoaștere facială ce analizează fizionomia pacientului și poate identifica boli genetice precum sindromul Down, Fragile X și Progeria. Mai exact, software-ul scanează portretul pacientului, urmând ca mai apoi să realizeze o descriere a chipului bazându-se în special pe colţurile ochilor, nasul, gura, dar și alte detalii. Programul estimează, totodată, cum ar putea progresa boala, simptomele cauzate de aceasta, dar și alte probleme cu care se pot confrunta pacienţii care ar putea fi afectaţi. Iar totul durează numai câteva minute.

Greu de diagnosticat
Bolile genetice sunt prezente la o persoană din 17 la nivel mondial și deseori problemele sunt foarte greu de diagnosticat, acest lucru afectând și mai grav starea pacientului. " Diagnosticarea corectă și rapidă a bolilor genetice este un pas extrem de important, dar numărul extraordinar de mare de posibile tulburări și simptome ale acestora face ca procesul să devină foarte dificil. Însă, cu această tehnologie, medicii vor avea posibilitatea nu numai de identificare rapidă a bolilor, ci și a posibilelor condiţii în care acestea se vor dezvolta. Părinţii pot beneficia, astfel, de consiliere adecvată cu privire la riscuri și la condiţiile în care poate fi transmisă genetic boala", a explicat cercetătorul Cristoffer Nellåker, coordonatorul studiului care a fost publicat în revista "eLife".

Cele mai rare boli genetice
Printre cele mai rare boli genetice se numără Progeria sau îmbătrânirea prematură. Persoanele afectate se dezvoltă normal pentru vârsta lor, dar semnele bătrâneţii (chelia, pielea ridată, artrita, pierderea vederii sau bolile de inimă) își fac apariţia de la o vârstă fragedă. Practic, aceste persoane îmbătrânesc într-un trup de copil uneori. Cei care se nasc cu această afecţiune nu trăiesc mai mult de vârsta adolescenţei. Boala morţilor vii sau sindromul Cotard, denumită după neurologul francez care a descoperit-o, este și ea în topul celor mai rare afecţiuni. Este o boală psihică prin care persoanele afectate cred că au murit, și-au pierdut organele vitale și chiar sângele. Se simt nemuritoare de regulă și au dese tentative de suicid. Sindromul apare ca o consecinţă a abuzurilor de droguri și alimentaţiei precare.

7 milioane de persoane au fost diagnosticate în lume cu sindromul Down.

Autor: Ziarulring.ro
Sursa: www.ziarulring.ro  Miercuri, 25 Iunie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu