ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 25 iunie 2014

Ce spune pielea despre starea ta de sanatate
Ce spune pielea despre starea ta de sanatate Vrem sa fim sanatoase, sa avem un ten impecabil, un nivel de energie ridicat si o silueta de invidiat. Nu este usor sa le obtinem, insa cu o dieta complexa, un orar de somn respectat cu strictete, putin sport si multa hidratare, rezultatele nu vor intarzia sa apara. Daca nu esti convinsa inca de faptul ca trecand cu vederea regulile unui stil de viata sanatos iti periclitezi sanatatea, noi te vom ajuta sa intelegi cum stau lucrurile. Afla si tu, in cele ce urmeaza, ce iti spune pielea despre sanatatea ta!
Descopera indicii referitoare la sanatatea ta

Scalpul iti poate indica problemele de sanatate cu care te confrunti. Daca ai matreata, poate fi vorba despre o dermatita seboreica, despre un dezechilibru al florei sau chiar despre o problema digestiva, cauzata de Helicobacter pylori. Aceasta bacterie nu provoaca numai ulcerul, ci si alte neplaceri.
Priveste-ti cu atentie fruntea si vezi daca este brazdata de cateva linii orizontale. Acestea nu sunt neaparat riduri de expresie, ele putand fi si un indicator al starii de sanatate a sistemului tau digestiv. Daca vrei sa rezolvi problema, apeleaza la un remediu simplu: bea o cana cu apa calduta si suc de lamaie in fiecare dimineata.
Ai o eczema care te sacaie periodic sau ai fost diagnosticata cu psoriazis? Inseamna ca in corpul tau este o cantitate scazuta de vitamina D. Pe langa suplimentele alimentare pe care trebuie sa ti le prescrie un doctor, soarele este unul dintre ajutoarele de nadejde in procesul de vindecare. Nu abuza, insa, pentru ca altfel te expui riscului de cancer de piele.
Acneea este o afectiune neplacuta, mai ales din punct de vedere estetic. Daca te confrunti si tu cu aceasta problema, majoritatea cosurilor aparand in zona maxilarului sau pe frunte, inseamna ca este timpul sa scapi de alimentele procesate din meniu. Indreapta-ti atentia catre legume si fructe, mai ales ca acesta este sezonul salatelor.
Cearcanele sunt si ele un indicator al problemelor de sanatate. Asadar, cand te confrunti cu aceasta problema, gandeste-te la cateva aspecte:
-dormi suficient?
-nivelul fierului din sange este normal sau scazut?
-ti-ai facut recent un control ginecologic, pentru a descoperi eventualele probleme legate de ovare?
In continuare, analizeaza-ti si obrajii cu atentie. Daca observi pete inchise la culoare, exista mai multe cauze. Mai intai, poate fi vorba despre o demachiere incorecta, fondul de ten astupandu-ti porii si congestionand tesuturile. In al doilea rand, este posibil sa fie vorba despre o suferinta a ficatului, cauzata de o dieta bogata in grasimi sau de consumul anticonceptionalelor. De asemenea, femeile insarcinate se pot confrunta cu aceasta problema.
In aceeasi zona a fetei, pe obraji dar si pe nas, poate aparea o iritatie de culoare rosiatica. In acest caz, poate fi vorba despre rozacee, despre o dermatita de contact ori despre lupus, o boala autoimuna. Indiferent de situatie, este necesara consultarea unui medic specialist, pentru a gasi si a trata cauza.
Petele sau leziunile rosiatic-violete, care apar in zona incheieturilor membrelor, pot fi un semn al altei afectiuni autoimune: lichenul plan. Nu se cunoaste o cauza exacta a acestei boli, insa cert este faptul ca trebuie sa consulti un medic, mai ales ca, in unele cazuri, lichenul plan este asociat cu infectia cu virusul hepatitei C.
Nu in ultimul rand, mainile si picioarele umflate pot fi semnele unor probleme ale rinichilor. Incearca sa reduci cantitatea de sare din alimentatie treptat si fa-ti un set de analize specific, conform indicatiilor medicului.
Asadar, atunci cand vorbim despre sanatate, vorbim, in primul rand, despre aspectul pielii noastre. Analizeaz-o si tu cu atentie si descopera semnele unor potentiale afectiuni!

Autor: Diva hair
Sursa: www.divahair.ro?  Miercuri, 25 Iunie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu