ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 8 iunie 2014

Ce spune pielea despre sănătatea ta. Semnele care dezvăluie boli grave
Ce spune pielea despre sănătatea ta. Semnele care dezvăluie boli grave Dacă ai o aluniţă cu o formă neregulată sau vreo altă pată ciudată, cel mai probabil vei dori să te adresezi medicului dermatolog pentru a afla explicaţii. Dar nu numai aluniţele ar trebuie să te pună în gardă. Pielea oferă mult mai multe indicii despre starea noastră de sănătate.
Deoarece are o suprafaţă atât de îtinsă, fiind cel mai mare organ al corpului, și se regenerează cel mai rapid, pielea este, de cele mai multe ori, primul loc unde se manifestă problemele de sănătate care evoluează în interior. Astfel, de la stres la boli grave, precum astmul sau diabetul, numeroase condiţii medicale își anunţă prezenţa prin intermediul modificărilor de aspect de la nivelul pielii. Business Insider a realizat o lista a semnelor la care ar trebui să fim mai atenţi:
 

BUBU?ELE MICI, asemănătoare coșurilor, adesea de culoarea albă, indică boli precum alergiile sau astmul, susţine dr. Doris Day, profesor de dermatologie la Universitatea din New York. Aceste mici bubiţe se numesc keratosis pilaris, nu sunt grave și nici nu deranjează. Uneori însă sunt foarte greu de combătut.
 

PETELE VIOLETE care apar în cutele pielii semnalează un risc substanţial de a dezvolta diabet. Această condiţie, numită acanthosis nigricans, este asociată deseori cu obezitatea sau diabetul, dar uneori poate fi un semn de cancer, explică doctorul Amy Derick, de la Universitatea Northwestern.
 

COȘURILE la vârsta adultă sunt un semn al dezechibrelor hormonale provocate de boli endocrine, cum este sindromul ovarelor polichistice. De asemenea, femeile care renunţă la pilulele contraceptive sau care încep să folosească aceste pilule pot avea erupţii pe piele, precizează dr. Doris Day.
DEPOZITELE MICI, GĂLBUI localizate pe pleoapa inferioară a ochiului, numite xantelasme, sunt, de fapt, acumulări de colesterol. Acestea indică, potrivit dr. Amy Derick, un risc important pentru bolile de inimă și atacul de cord.
 

NUAN?A GĂLBUIE a pielii denotă existenţa unor afecţiuni hepatice. Îngălbenirea pielii, numită icter, se produce din cauza incapacităţii ficatului de a prelucra bilirubina. La nou-născuţi icterul este considerat normal, dar la adulţi poate fi un semn de hepatită, ciroză sau cancer hepatic.
 

URTICARIA este o erupţie comună, care poate fi declanșată sau agravată pe fond de stres. Dr. Day dă exemplul unui pacient cu o erupţie cutanată în jurul ochilor, care, deși nu avea o cauză psihosomatică, a putut fi tratată doar după ce persoana în cauză și-a rezolvat unele probleme personale și a redus nivelul de stres.
PUNGILE DE SUB OCHI, chiar dacă au o puternică legătură genetică (unele persoane pur și simplu le moștenesc), sunt de cele mai multe ori un semn de deshidratare, de oboseală ca urmare a privaţiunii de somn, dar și un semn de alergii, arată dr. Doris Day.

Autor: Adevarul.ro
Sursa: adevarul.ro  Vineri, 6 Iunie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu