ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 8 iunie 2014

Cancerul la prostata, o boala cu transmitere sexuala?
 Cancerul la prostata, o boala cu transmitere sexuala?
Cancerul la prostata ar putea fi incadrat in categoria bolilor cu transmitere sexuala, sustin specialistii americani, care au studiat aceasta afectiune.
Oamenii de stiinta spun ca exista indicii care arata faptul ca o asemenea forma de cancer ar fi transmisa in timpul actului sexual, scrie inquisitr.com. Ei nu detin dovezi clare in aceasta privinta, avand numai unele suspiciuni.

Un grup de cercetatori de la Universitatea din California a facut un studiu in care au fost analizate celule maligne ale prostatei. Acestia au observat ca o boala cu transmitere sexuala precum tricomoniaza a contribuit la dezvoltarea celulelor respective. Tricomoniaza e o afectiune ce provoaca inflamatia organului sexual feminin (denumita vaginita).

Ea e cauzata de un parazit care afecteaza reprezentantii ambelor sexe. Specialistii in domeniu estimeaza ca nu mai putin de 275 de milioane de persoane din intreaga lume sunt afectate de un astfel de virus. Tricomoniaza este cea mai intalnita boala cu transmitere sexuala (BTS) din intreaga lume. Printre simptomele ei se numara durerea, arsurile resimtite la nivelul organului sexual masculin, al celui feminin si al uretrei.

Si in trecut s-a mai facut o legatura intre ea si cancerul la prostata. Acum, coordonatoarea studiului, Patricia Johnson, a observat alaturi de colegii ei ca parazitul in cauza, Tricomonas Vaginalis, secreta o proteina care provoaca inflamatie si declanseaza dezvoltarea si invazia celulelor benigne si maligne de la nivelul prostatei.

Totusi, expertii se declara rezervati in privinta concluziilor lor si spun ca e nevoie de mai multe studii in viitor. Descoperirea lor poate revolutiona in viitor tratamentul cancerului la prostata.

Autor: Ziare.com
Sursa: www.ziare.com  Sambata, 7 Iunie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu