ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 13 iunie 2014

6 BENEFICII ale consumului de AGRIȘE
6 BENEFICII ale consumului de AGRIȘE Agrișa este un fruct înrudit cu coacăza, nativă Europei. Este în sezon la începutul verii, iar fructul de un roșu închis, cu gust acrișor, constituie o sursă importantă de vitamina C și antioxidanţi, fiind un aliment folositor în curele de detoxifiere și pentru întărirea organismului. Printre beneficiile agrișelor enumerăm:

- Menţin inima sănătoasă. Fiind bogate în flavonoizi și antocianidine, agrișele reduc colesterolul și sprijină sistemul cardiovascular.

- Sunt un remediu bun împotriva constipaţiei, datorită conţinutului ridicat de fibre. În 100gr de fructe se găsesc aproximativ 6,5gr de fibre, necesare procesului digestiv.

- Întăresc sistemul imunitar și au efect antibacterian.

- Menţin pielea sănătoasă, având niveluri ridicate de vitamina C, care contribuie la producţia de colagen, iar antioxidanţii din compoziţie combat efectul radicalilor liberi.

- Tratează anemia, stimulează apetitul și sprijină procesul metabolic.

- Agrișele, cunoscute în India sub numele de amla, sunt folosite ca remediu împotriva căderii părului, fiind încorporate în diverse măști și creme. De asemenea, acestea revigorează rădăcina firului de păr și combat mătreaţa.


Autor: Ziarulring.ro
Sursa: www.ziarulring.ro  Joi, 12 Iunie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu