ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 13 mai 2014

Socul, planta de mai cu efecte terapeutice miraculoase
Socul, planta de mai cu efecte terapeutice miraculoase Se spune că este ocrotit de duhuri și că anunţă trecerea de la primăvară la vară. Socul, acum în plină floare, este un adevărat medicament. Fructele și florile de soc au o mulţime de efecte terapeutice prin conţinutul de săruri, uleiuri esenţiale și vitamine.
Una dintre cele mai frumoase flori de mai este cea de soc. Puţini știu însă că aceasta ajută la tratarea unui spectru larg de afecţiuni. Odată culese, acestea se pun la uscat într-un săculeţ care să permită circularea aerului, iar după ce se usucă, pot fi administrate sub formă de ceai, ulei sau tinctură. Acestea pot fi folosite pentru a reduce inflamaţiile, iritaţiile, dar și pentru cei care au probleme reumatice sau herpex simplex. Totodată, este bine de știut că florile au efect diuretic, laxativ și proprietăţi antiseptice. Cercetătorii au descoperit că acestea conţin glicozide, taninuri, sapine, pectine, uleiuri esenţiale, vitamina C și săruri minerale.

Infuzia te scapă de gripă cât ai spune... soc
Ceaiul de soc este recomandat în tratamentele naturiste împotriva gripei și răcelii. De sute de ani, infuzia cu flori din arbustul minune reduce febra, durerea în gât și, nu în ultimul rând, tusea "măgărească". Studiile din ultimii ani, făcute în Statele Unite, Elveţia și Germania, au adus noutăţi în privinţa beneficiilor socului. S-a descoperit atunci că atât florile, cât și fructele au eficienţă în tratarea bolilor degenerative, previn cancerul și ajută la menţinerea sub control a tumorilor benigne. Ceaiul de soc nu trebuie consumat continuu. O dată la 10 zile, trebuie să se facă o pauză de cinci zile.

Inamicul obezităţii și al urticariilor
Pentru cei care au probleme cu kilogramele în plus, este recomandată o cură cu soc. Acesta luptă cu obezitatea eliminând toxinele din organism și excesul de apă din ţesuturi. Mai este folosit și pentru stimularea sistemului imunitar și a circulaţiei. Deși sunt otrăvitoare pentru consum, frunzele și scoarţa socului ajută la tratarea arsurilor minore și a degerăturilor. Iar pentru ochi inflamaţi, piele iritată, furuncule, eczeme, urticarii, leziuni sau ulceraţii la nivelul cavităţii bucale, florile de soc sunt miraculoase.

Cum preparăm tinctura de soc
În 400 de mililitri de alcool alimentar de 50 de grade se pun 15 linguri rase de pulbere de flori de soc. Conţinutul se lasă la macerat, timp de două-trei săptămâni, într-un recipient închis ermetic. Apoi lichidul trebuie filtrat, iar tinctura se recomandă a fi pusă în recipiente de sticlă de culoare închisă. Apoi se poate administra de cel mult patru ori pe zi câte 100 de picături, într-o jumătate de pahar cu apă. Aceasta este recomandată în cazul unor tulburări hormonale feminine, în cazul tulburărilor metabolice legate de acumularea crescută de acid uric și depunerea acestuia în articulaţii sau în cazul unor stări nevralgice.

6 căni de ceai de soc pe zi se recomandă în cazul unei gripe severe.

10 zile se recomandă a se consuma ceaiul de soc, urmat de cinci zile de pauză.


Autor: Ziarulring.ro
Sursa: www.ziarulring.ro  Luni, 12 Mai 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu