SFECLA ROȘIE: Efectele miraculoase pe care le are |
Sfecla roșie, fie că este consumată în oţet, proaspătă sau coaptă, este considerată de nutriţioniști un adevărat superaliment, care crește performanţele sportive și combate hipertensiunea. Sfecla roșie este o sursă ideală de fier și acid folic. Aceasta mai conţine azotaţi, care se transformă în oxid de azot în organism și reduc tensiunea arterială, dar și betalaină, magneziu și alţi antioxidanţi, care contribuie la prevenirea cancerului. Mai multe cercetări publicate anul trecut au descoperit că nivelurile ridicate de azotaţi din sucul de sfeclă au determinat "îmbunătăţiri moderate" ale performanţelor fizice, iar un studiu din 2010 a indicat faptul că sucul de sfeclă stimulează circulaţia sangvină în anumite regiuni ale creierului, potrivit dailymail.co.uk. Sfecla roșie a apărut pe coastele Mării Mediterane și a fost consumată încă din Antichitate, fiind extrem de apreciată pentru proprietăţile sale medicinale și cicatrizante. Încă din vechime a fost folosită pentru tratarea unor afecţiuni precum febră, constipaţie și probleme ale pielii. De asemenea, betalaina - pigmentul roșu din sfeclă - este folosită în prezent ca un colorant alimentar, utilizat ca ingredient în pizza congelată, pastă de tomate și îngheţată. |
Autor: Realitatea.net Sursa: www.realitatea.net Duminica, 11 Mai 2014 |
marți, 13 mai 2014
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu