ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 9 mai 2014

 Previne cancerul și ajută la detoxifierea ficatului. Beneficiile uimitoare ale lămâiei
Previne cancerul și ajută la detoxifierea ficatului. Beneficiile uimitoare ale lămâiei Lămâia este o sursă foarte bogată în compuși chimici vindecători, care îmbunătăţesc imunitatea, întăresc vasele de sânge, ajută la vindecarea pielii și chiar la blocarea dezvoltării anumitor celule care pot declanșa apariţia cancerului.
Pe lângă cantitatea mare de Vitamina C, lămâia conţine și alte vitamine benefice, cum ar fi: Vitamina A, Vitamina E, Vitaminele: B1, B2, B3, B5, B6, B9, B12, Vitamina K; elemente chimice: calciu, magneziu, fosfor, potasiu, cupru, sodiu, zinc.
Studiile arată ca lămâia are efect de calmare și ajută la îndepărtarea oboselii, agitaţiei, ameţelii, nervozităţii, regularizează tensiunea arterială crescută, este antidepresiv, combate stresul și depresiile. Inhalarea de ulei de lămâie crește capacitatea de concentrare și ţine mintea în stare de alertă.
Proprietăţile dovedite antibacteriene și antivirale ale lămâii pot accelera procesul de vindecare în cazul aftelor.
Este cunoscută puterea vindecătoare a lămâii atunci când suntem răciţi. Ajută la scăderea febrei. Vitamina C din lămâie reduce nivelul de histamină din organism, substanţă care contribuie la apariţia congestiei nazale și oculare.
Totodată, vitamina C este un antioxidant puternic care, de asemenea, determină scăderea nivelurilor de molecule instabile care distrug celulele, cunoscute sub numele de radicali liberi și ajută la protejarea împotriva bolilor de inimă.
Organismul folosește vitamina C pentru a îmbunătăţi activitatea celulelor sistemului imunitar și pentru fabricarea colagenului, substanţa care ajută la dezvoltarea ţesuturilor pentru vindecarea rănilor.
Consumul de lămâi scade riscul de apariţie a calculilor renali. Cantitatea mare de acid citric conţinută de lămâie reduce excreţia de calciu și ajută la prevenirea formării dureroaselor pietre la rinichi.
Sucul de lămâie este bogat în bioflavonoidul (un grup de substanţe chimice antioxidante de origine vegetală) numit rutin, care întărește pereţii venelor și ai capilarelor și reduce durerea, uneori chiar și apariţia venelor varicoase.
Lămâia protejează împotriva cancerului de sân. Ea este de 10.000 de ori mai puternică decât chimioterapia, nu are reacţii negative, fiind și mult mai eficientă. Limonena este o altă substanţă chimică localizată în coaja de lămâie și în membrana de culoare albă de sub coajă. Experimentele au arătat că această substanţă are o semnificativă acţiune antitumorală. Cercetătorii studiază, în prezent, limonena pentru potenţialele ei utilizări în tratamentul cancerului, în special al celui mamar.
Lămâile ajută la remedierea diverselor afecţiuni stomacale și înlătură senzaţiile neplăcute de arsuri la stomac, gaze sau crampe stomacale. Datorită fibrelor naturale și a substanţelor purificatoare pe care le conţine, lămâia purifică intestinele și intensifică mișcările de evacuare ale conţinutului intestinal, prevenind și tratând, astfel, constipaţia.
Bogate în potasiu, consumul de lămâi ajută la detoxifierea ficatului, înlăturând durerile de cap, senzaţia de vomă sau pierderea apetitului.
Previne îmbătrânirea! Datorită mineralelor și antioxidanţilor pe care le conţine, lămâia participă la menţinerea sănătoasă a ţesuturilor din organism, ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire al celulelor, sporind longevitatea.
De asemenea, datorită conţinutului puternic de antioxidanţi naturali (flavonoide), se presupune că ar putea juca un rol împotriva bolilor degenerative ale creierului (Alzheimer).

Autor: Doctorul zilei
Sursa: www.doctorulzilei.ro  Joi, 8 Mai 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu