ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 16 mai 2014

Fertilizarea in vitro, ce trebuie știut
Fertilizarea in vitro, ce trebuie știut În România, infertilitatea afectează un număr din ce în ce mai mare de cupluri. Vestea bună este că, pe baza unor investigaţii minime făcute din timp, se poate depista și trata această problemă.
În cazul în care toate tratamentele clasice au eșuat (inclusiv inseminarea artificială) este recomandată fertilizarea in vitro, prin care ovocitele sunt fecundate în condiţii speciale, cât mai apropiate de cele naturale, cu ajutorul spermei partenerului. Astfel, se obţin embrionii care vor fi introduși în uterul viitoarei mame, unde, în cazul fericit, vor continua să se dezvolte, rezultând sarcina. "Deși nu avem statistici exacte, estimăm că, în România, 15% din cupluri nu pot avea copii", potrivit dr. Diana Cocei, medic primar obstetrică-ginecologie. "Ambele sexe sunt afectate aproximativ în mod egal de infertilitate, iar diagnosticul nu trebuie să descurajeze cuplurile care își doresc să devină părinţi. Pentru fiecare dintre acestea există un tratament personalizat în funcţie de patologia lor", susţine medicul, care a adus pe lume 1.000 de copii.

Cât de optimă este această soluţie
Rata de succes a fertilizării in vitro poate varia în funcţie de vârsta pacienţilor, calitatea spermei și a ovulelor colectate, precum și de numărul acestora. Un factor important îl reprezintă și competenţa echipei medicale. Având o experienţă de 15 ani de activitate, dr. Cocei consideră că "femeile se simt pregătite să aibă un copil după vârsta de 30-35 de ani. După acest prag, apar și alte riscuri, inclusiv un risc mai mare de oprire în evoluţie a sarcinii și sunt șanse mai mici ca procedura să aibă rezultate. Rezerva ovariană poate să scadă dramatic la pacientele peste 40 de ani sau chiar să se epuizeze". Specialiștii consideră că stilul de viaţă este un factor care are impact asupra fertilităţii. Prin urmare, renunţarea la fumat sau la consumul de alcool și de cafeină, menţinerea greutăţii în limite normale și reducerea nivelului de stres sunt decizii care au o contribuţie uriașă la împlinirea visului de a deveni părinţi.

1 din șase cupluri recurge la fertilizare in vitro pentru a-și împlini visul de a avea un copil.
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri ce nu le vom vedea.", John W. Whitehead

Autor: Ziarulring.ro
Sursa: www.ziarulring.ro  Vineri, 16 Mai 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu