BENEFICIILE ceaiului de ROZMARIN. Află ce poate TRATA |
Rozmarinul (Rosmarinus officinalis), este
un arbust din familia Lamiacee, ce crește în forma sălbatică în zona
mediteraneană. Rozmarinul are numeroase întrebuinţări fitoterapeutice,
fiind folosit în mod tradiţional pe continentul european în prepararea
produselor din carne sau pește. Traducerea numelui s?u latin înseamn?
"roua m?rii" ;i a fost folosit ca remediu încă din cele mai vechi
timpuri, datorită proprietăţilor sale medicinale. Printre beneficiile
sale enumerăm:
- Îmbunătăţeste funcţiile sistemului digestiv. Facilitează evacuarea bilei din vezica biliară, are acţiune antispastică și protejează stomacul, prevenind diverse afecţiuni gastro-intestinale. - Stimulează sistemul nervos central. Astfel, ne ţine alerţi, combate oboseala, stresul și astenia. - Are efect antioxidant, fiind astfel de folos în curele de detoxifiere. - Îmbunătăţeste memoria. Cunoscută și sub numele de "planta memoriei", rozmarinul consumat atât sub formă de ceai, cât și în diverse preparate pe termen lung, poate îmbunătăţi funcţiile cognitive și memoria. Conform unui studiu realizat în Marea Britanie, chiar și mirosul de rozmarin are efect neurostimulator. Mod de preparare: Se pun la fiert 20g de frunze în 250-300 ml de apă, iar după ce clocotește se ia de pe foc și se lasă ibricul acoperit timp de 5 minute. Se consumă îndulcit cu puţină miere. |
Autor: Ziarulring.ro Sursa: www.ziarulring.ro Vineri, 2 Mai 2014 |
sâmbătă, 3 mai 2014
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu