ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 6 mai 2014

Ce nu știai despre LĂMÂIE! De ce este bine să le consumăm ÎNTREGI
Ce nu știai despre LĂMÂIE! De ce este bine să le consumăm ÎNTREGI Se presupune că primul lămâi a crescut în sudul Indiei, nordul Burmei, și China. În Asia de Sud și de Sud-Est, acesta a fost cunoscut pentru proprietăţile sale antiseptice și a fost folosit ca un antidot pentru diferite otrăvuri. În India, fructul, lămâia, este utilizată în viaţa de zi de zi pentru diverse scopuri.
Este utilizată în toată medicină tradiţională indiană, în principal, în medicina Siddha și Ayurveda. Acesta este unul dintre ingredientele principale în multe din bucătăria indiană. Lămâia marinată sau mango marinat fac parte din masa zilnică de prânz în sudul Indiei în special în Pooja hindusă.
În afară de cantităţi mari de vitamina C, lămâile mai conţin și riboflavina, tiamina, fier, magneziu, acid pantotenic, fibre, vitamina B6, potasiu, cupru, calciu și acid folic, conform efemeride.ro.
De-a lungul timpului lămâia a fost folosită pentru tratarea numeroaselor boli, dar în ziua de astăzi este consumată cu precădere la prepararea limonadei. Specialiștii recomandă consumarea lămâie în întregime, iar argumentele sunt după cum urmează:
1. Lupta împotriva radicalilor liberi
Vitamina C este cel mai important antioxidant găsit în natură. Această vitamină neutralizează radicalii liberi atât în interiorul cât și în exteriorul celulelor. Radicalii liberi sunt responsabili de daunele produse celulelor și membranelor celulelor, având ca rezultat inflamaţia, boli cronice și îmbătrânirea accelerată.
Radicalii liberi pot afecta, de asemenea, și vasele de sânge și pot modifica colesterolul astfel încât acesta să se depună pe artere. Vitamina C ajuta în prevenţia acestor depuneri și, ajuta la oprirea în mod constant a progresiei aterosclerozei și a bolilor de inimă la diabetici.
2. Stimulează sistemul imunitar
Când vine sezonul rece și al răcelilor, este mereu o idee bună să ai o pungă de lămâi proaspete la îndemână. Acidul citric, bioflavonoidele, vitamina C, calciul, pectina și limonenul fac o treabă grozavă în stimularea sistemului imunitar și ţinerea infecţiilor la depărtare.
3. Protejează împotriva cancerului
Lămâile conţin 22 de compuși anti cancerigeni printre care și limonenul – un ulei care s-a dovedit a opri răspândirea tumorilor cancerigene la animale. În plus, ele conţin și glicozide de flavonoli, care opresc divizarea celulelor canceroase.
Un studiu publicat în anul 2005 de către Jurnalul de Nutriţie a descoperit că limonoizii din fructele citrice protejează celulele împotriva deteriorărilor care pot duce la cancer. Un alt studiu publicat în Jurnalul de Agricultură și Chimie Alimentară afirma că limonoizii pot inhiba tumorile din gură și pot stopa răspândirea celulelor canceroase de îndată ce tumoarea a fost identificată.
4. Echilibrează Ph-ul
Lămâile sunt considerate unele dintre cele mai alcaline alimente pe care le poţi mânca. Acest lucru poate să pară contraintuitiv, deoarece ele sunt acide de la sine. Totuși, în corp, lămâile sunt alcaline, deoarece acidul citric nu mai produce aciditate odată ce a fost metabolizat.
5. Asimilarea oxigenului
Lămâile au cea mai pură concentraţie de ioni încărcaţi negativ, dintre fructe. Doctorul Pierce J. Howard, autorul cărţilor: “ Manualul propriu pentru creier; Aplicaţii zilnice din cercetarea minte-creier”, afirma că “ ionii negativi cresc fluxul de oxigen spre creier, ceea ce duce la o vigilenţă crescută, scade somnolentă și oferă mai multă energie mentală. Lămâile pot de asemenea să protejeze împotriva germenilor din aer. “
Primul om care a ajuns pe vârful Everest, Sir Edmund Hillary, a spus că atribuie o bună parte a succesului sau lămâilor!
Adevăruri despre lamai: Un arbust de lămâie poate să producă până la 270 de kilograme de lămâi într-un an.

Autor: Obiectiv.info
Sursa: www.obiectiv.info  Luni, 5 Mai 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu