Beneficiile iaurtului grecesc pentru sănătate |
Unul dintre cele mai consumate alimente realizate din lapte este fără
îndoială iaurtul, preferat de cei mai mulţi chiar înaintea
brânzeturilor. Grecia a devenit în ultima perioadă cel mai mare
exportator al acestui produs, scrie US News.
Piaţa de iaurturi a cunoscut în ultimii ani una dintre cele mai mari creșteri, în principal datorită numeroaselor firme și feluri existente. Ce merită remarcat este că pe piaţa americană cel mai vândut iaurt este cel care provine din Grecia. De exemplu, în 2012, vânzările de iaurt elen au crescut cu peste 50 la sută, informează Packaged Facts. Ceea ce diferenţiază iaurtul grecesc de celelalte produse este că cel elen trece prin mai multe procedee de eliminare a zerului. Pe lângă o aromă mai bogată și un gust mai bun, iaurtul din Grecia, potrivit sursei citate, este mai sănătos: conţine cu 40 la sută mai puţin zahăr, cu 38 la sută mai puţin sodiu și cu de două ori mai multe proteine decât cel tradiţional. Unul dintre principalele beneficii ale iaurtului grecesc este că acesta contine și probiotice, mai exact niște organisme mici capabile de menţinerea unei balanţe normale a microoroganismelor de la nivel intenstinal (microflora). Prin acest mod, tractul digestiv este ferit de majoritatea problemelor precum bolile intestinale cum ar fi Crohn sau colita ulceroasă. Încă un lucru important pentru sănătatea corpului, atunci când preferăm să consumăm iaurt, este că prin acest mod oferim organismului necesarul de calciu, magneziu și potasiu. Iartul ne poate ajuta de asemenea să controlăm tensiunea arterială, dacă îl consumăm cu regularitate. Încă un beneficiu demn de luat in calcul, în special pentru cei care nu au timp de prea multe exerciţii fizice, este că iaurtul conferă organismului un surplus de substanţe nutritive benefic pentru a menţine oasele puternice și sănătoase. |
Autor: Adevarul.ro Sursa: adevarul.ro Miercuri, 7 Mai 2014 |
miercuri, 7 mai 2014
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu