ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 10 mai 2014

 Beneficiile vinului asupra sănătăţii
Beneficiile vinului asupra sănătăţii
Vinul, consumat în cantităţi mici, are nenumărate beneficii pentru sănătate. Medicii ne pot spune și de ce. Cel mai sănătos sortiment este cel roșu, datorită conţinutului ridicat de polifenoli.
Pentru o minte ageră
Potrivit unui studiu efectuat la Universitatea Wake Forest, din California, SUA, consumul moderat reduce riscurile de apariţie a bolii Alzheimer.
La cercetare au participat 3.000 de bărbaţi și de femei cu vârsta de peste 75 de ani. Aceștia au fost supravegheaţi timp de șase ani, iar la fiecare șase luni au fost supuși unor investigaţii medicale.
Cercetătorii au constatat că la persoanele care obișnuiau să bea unul sau două pahare cu vin pe zi, riscul apariţiei Alzheimer-ului a scăzut cu 37%.
Previne apariţia bolilor inimii
Potrivit unei cercetări a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, vinul are acţiune vasodilatatoare și ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge, datorită conţinutului de resveratrol.
Și un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Ierusalim, Israel, a arătat că persoanele care beau zilnic un pahar cu vin roșu au nivelul de colesterol „rău”, mai mic cu 20% faţă de cele care nu consumă deloc vin.
?ine cancerul la distanţă
Antioxidanţii pe care îi conţine vinul roșu oferă protecţie împotriva cancerului renal, a celui ovarian și pulmonar. Cercetătorii britanici au descoperit că două pahare cu vin roșu pe săptămână scad cu 40% riscul de cancer renal.
Conform unei echipe de cercetători americani din California, un pahar cu vin pe zi reduce cu 60% riscul de a face cancer pulmonar. În cazul cancerului ovarian, la femeile care obișnuiesc să bea nu mai mult de 150 ml de vin roșu pe zi, s-a constatat că riscul de a dezvolta afecţiunea scade cu 24%.
Fără pietre la rinichi
Un studiu al oamenilor de știinţă de la Universitatea Harvard, SUA, la care au participat peste 80.000 de femei, a arătat că o creștere a consumului de lichide reduce riscul de apariţie a pietrelor la rinichi. Băutura cu cele mai semnificative efecte în acest sens a fost vinul roșu.
Astfel, din 17 băuturi testate, printre care ceai, cafea, sucuri de fructe, lapte și apă, vinul a fost asociat cu cea mai mare reducere a riscului de apariţie a calculilor renali, de 59%. Este suficient un singur pahar pe zi, înainte de masă.

Autor: Click sanatate.ro
Sursa: www.clicksanatate.ro  Sambata, 10 Mai 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu