ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 23 aprilie 2014

Păpădie, verde cu magie! 10 beneficii puternice pentru sănătate


Păpădie, verde cu magie! 10 beneficii puternice pentru sănătate
Consumati-le crude, in salate, sau sub forma de smoothie proaspat si veti constata efectele miraculoase ale frunzelor de papadie. Acestea au un puternic efect detoxifiant si de curatare a ficatului si rinichilor, dar sunt si o sursa extraordinara de antioxidanti, fier, calciu.
Dupa sarbatori, cand in urma meselor bogate organismul devine supraincarcat si suprasolicitat, o cura cu frunze de papadie care sa detoxifieze organismul si sa il curete de toxine este mai mult decat binevenita. www.incrediblesmoothies.com ne dezvaluie efectele extraordinare ale consumului frunzelor proaspete de papadie.
BENEFICIILE CONSUMULUI DE FRUNZE DE PAPADIE
1. FRUNZELE DE PAPADIE SUNT BOGATE IN CALCIU
Frunzele de papadie au un continut semnificativ de calciu. O singura ceasca de frunze de papadie taiate contine 103 miligrame (10% din doza zilnica recomandata) de calciu, mai mult decat se afla in frunzele de nap. Adauga 2, 3 cesti de frunze de papadie la un smoothie preparat din fructe bogate in calciu (precum portocalele, kiwi, smochine sau papaia) si vei obtine un smoothie verde continand mai mult calciu decat orice alt produs lactat.
frunze de papadie
Foto frunze papadie, Shutterstock
2. FRUNZELE DE PAPADIE SUNT O SURSA GROZAVA DE FIER
Alaturi de patrunjelul proaspat, frunzele de papadie au o cantitate bogata de fier. O ceasca contine 1,7 miligrame de fier.
3. FRUNZELE DE PAPADIE AU UN CONTINUT SCAZUT DE CALORII
Ca toate verdeturile si frunzele verzi, frunzele de papadie au un continut scazut de calorii. O ceasca de frunze de papadie tocate dispune de doar 25 de calorii. Cu toate acestea, desi papadia reprezinta un aliment cu un continut scazut in calorii, trebuie amintit totusi ca au de fapt mai multe calorii decat alte verdeturi.
4. Frunzele de papadie sunt bogate in antioxidanti
Frunzele de papadie reprezinta o sursa pretioasa de vitamina A in forma carotenoidului antioxidant -betacaroten, dar si de vitamina C. Vitamina C ajuta de asemenea la facilitarea absorbtiei de fier.[...]
Sursa: Healthy

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu