Cartoful crud vindecă stomacul |
Arsuri la stomac, balonări, crampe. Toate acestea vă pot strica
sărbătorile dacă exageraţi cu bunătăţile de Paște! Iată cele mai bune
remedii naturale.
Arsură la stomac:
- Suc de cartof crud, 2-3 cartofi cu coaja roșie, bine spălaţi, se introduce cu tot cu coajă în storcător; se consumă imediat (proaspăt), pe stomacul gol, dimineaţa, 50-70 ml. - Apă de argilă, în 200 ml de apă plată se pun 5 g de argilă, se amestecă foarte bine cu o lingură de lemn și se lăsă de seara până dimineaţa; dimineaţa se consumă apa limpede de deasupra argilei (nu se amestecă), pe stomacul gol. Balonare: - Automasaj abdominal, prin mișcări ale palmelor, circulare și în spirală, pornind de la ombilic (punctul central), dinspre dreapta spre stânga (în sensul acelor de ceasornic); se efectuează timp de 10 minute, de 2-3 ori pe zi comprese abdominale cu bitter suedez. - Lămâie, infuzie din o jumătate de lămâie la 400 ml de apă clocotită; se bea caldă - o jumătate din cantitate înainte de masă și o jumătate din cantitate după masă. - Coriandru, infuzie dintr-o linguriţă de fructe zdrobite la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 15 minute, se bea fracţionat, în timpul unei zile, între mese. Crampe la stomac: - Busuioc, infuzie din 1 linguriţă de plantă la 250 ml apă clocotită, se consumă seara, 1 cană, înainte de culcare. - Cimbru, 1 linguriţă de plantă se macerează în 1 lingură de apă rece, timp de 5 minute, se introduce maceratul în 250 ml de apă clocotită, se infuzează 15 minute, se strecoară și se consumă 2 căni pe zi. - Pulbere de cărbune / cărbune medicinal, se administrează câte 1g, zilnic, dimineaţa și seara; are rol detoxifiant și calmează crampele. |
Autor: Click.ro Sursa: www.click.ro Sambata, 19 Aprilie 2014 |
marți, 22 aprilie 2014
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu