ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 22 aprilie 2014

Cartoful crud vindecă stomacul
Cartoful crud vindecă stomacul
Arsuri la stomac, balonări, crampe. Toate acestea vă pot strica sărbătorile dacă exageraţi cu bunătăţile de Paște! Iată cele mai bune remedii naturale.
Arsură la stomac:
- Suc de cartof crud, 2-3 cartofi cu coaja roșie, bine spălaţi, se introduce cu tot cu coajă în storcător; se consumă imediat (proaspăt), pe stomacul gol, dimineaţa, 50-70 ml.
- Apă de argilă, în 200 ml de apă plată se pun 5 g de argilă, se amestecă foarte bine cu o lingură de lemn și se lăsă de seara până dimineaţa; dimineaţa se consumă apa limpede de deasupra argilei (nu se amestecă), pe stomacul gol.
Balonare:
- Automasaj abdominal, prin mișcări ale palmelor, circulare și în spirală, pornind de la ombilic (punctul central), dinspre dreapta spre stânga (în sensul acelor de ceasornic); se efectuează timp de 10 minute, de 2-3 ori pe zi comprese abdominale cu bitter suedez.
- Lămâie, infuzie din o jumătate de lămâie la 400 ml de apă clocotită; se bea caldă - o jumătate din cantitate înainte de masă și o jumătate din cantitate după masă.
- Coriandru, infuzie dintr-o linguriţă de fructe zdrobite la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 15 minute, se bea fracţionat, în timpul unei zile, între mese.
Crampe la stomac:
- Busuioc, infuzie din 1 linguriţă de plantă la 250 ml apă clocotită, se consumă seara, 1 cană, înainte de culcare.
- Cimbru, 1 linguriţă de plantă se macerează în 1 lingură de apă rece, timp de 5 minute, se introduce maceratul în 250 ml de apă clocotită, se infuzează 15 minute, se strecoară și se consumă 2 căni pe zi.
- Pulbere de cărbune / cărbune medicinal, se administrează câte 1g, zilnic, dimineaţa și seara; are rol detoxifiant și calmează crampele.

Autor: Click.ro
Sursa: www.click.ro  Sambata, 19 Aprilie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu