De ce este periculos să punem miere în băuturile fierbinţi
Cea mai frecvenţă greşeală pe care o facem atunci când bem ceai sau
cafea este că introducem mierea în apa fierbinte. Ca să îşi păstreze
calităţile, lichidul în care introducem mierea nu trebuie să depăşească
temperatură de 40 de grade Celsius.
„La temperatură mare se distrug enzimele şi mierea devine o substanţă
dulce, dar fără a avea calităţile pe care le dorim”, spune Dumitru
Buzilă, apicultor. El a adăugat că mierea devine ca şi o bombă, în loc
să o consumăm pentru proprietăţile benefice ne face mai mult rău.Cea mai bună miere, cea eco
Doar 5% din mierea produsă în România este ecologică. Pentru că mierea să fie certificată ecologic trebuie îndeplinite mai multe condiţii: terenul de pe care adună albinele polenul trebuie să fie ferit de poluare, să nu existe fabrici şi şosele în zonă şi mai ales să nu se folosească pesticide. Stupii nu pot fi vopsiţi, iar albinele sunt hrănite cu zahăr, transmite Stirileprotv. ro.
Citeşte şi Operaţii pe creier minim invazive, efectuate cu o nouă tehnologie în Istanbul, inclusiv la copii
În România, mierea ecologică nu este suficient apreciată. Ministerul Agriculturii nu oferă subvenţii, iar cumpărătorii caută marfă mai ieftină,
Aşa se face că doar 5% din toată cantitatea de miere este certificata eco, ceea ce înseamnă cam 3.700 de tone. Din această cantitate, 80% merge la export.
http://www.gandul.info/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu