ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 1 martie 2014

Top 7 alimente care ne scapă de toxine
Top 7 alimente care ne scapă de toxine
În această perioadă, este foarte posibil să avem un surplus de toxine în organism, mai ales că de sărbători ne-am înfruptat cu tot felul de bunătăţi. Iată câteva alimente cu care poţi face „curăţenie” în organism!
1. Apa
Dacă vrei să scapi de toxine, fă-ţi din apă cel mai bun aliat. Consumă 2 litri pe zi, chiar 3, dacă ești o persoană activă și faci sport. Un obicei sănătos este să consumi pe stomacul gol un pahar cu apă călduţă, în care ai adăugat o lingură de ulei de măsline.

Apa caldă cu sare este o altă reţetă care te ajută că îţi „speli” intestinele și pe care o poţi încerca dacă nu suferi de hipertensiune. Încălzește puţin un litru de apă și adaugă apoi 2 linguriţe de sare de mare. Consumă acest amestec dimineaţa, pe stomacul gol, cel mult 3 zile.
Alte avantaje ale detoxificării cu apă sunt reducerea semnelor îmbătrânirii și estompearea aspectul de coajă de portocală, specific celulitei.
2. Sfecla roșie
Te gândești la ea doar ca variantă de salată cu oţet, pe lângă felul principal de mâncare, însă sfecla roșie ar trebui introdusă cât mai des în alimentaţie, mai ales dacă vrei să scapi de toxine. Această legumă este renumită pentru fitochimicale și pentru pentru mineralele conţinute, care purifică sângele și ficatul. Consumată ca salată sau ca suc proaspăt, înainte de mesele principale ale zilei, sfecla roșie îţi garantează o detoxifiere ca la carte.  

3. Varza
Pe lângă eliminarea toxinelor, varza curăţă ficatul, reduce colesterolul și îţi garantează și un tranzit intestinal bun, deci este bine să o consumi cât mai des dacă, de exemplu, suferi de constipaţie cronică. Sucul de varză proaspăt conţine vitamina C și K, acid folic, calciu și magneziu, dar și o enzimă implicată în detoxifiere, benefică și pentru stomac. Consumă suc de varză proaspăt înainte de fiecare masă principală.

4. Usturoiul
Consumă des usturoi, pentru că stimulează ficatul să producă enzime cu efect detoxifiant, eliminând reziduurile care rămân la nivelul aparatului digestiv. În plus, usturoiul stimulează sistemul imunitar, are efect antiviral, antibiotic și antiseptic. Poţi consuma oricât usturoi poţi, deoarece nu are reacţii adverse, în afară de... mirosul neplăcut al gurii.  

5. Lămâia
Sucul de lămâie este un adevărat „izvor al tinereţii” pentru organism. Pentru rezultate bune, adaugă în paharul cu apă câteva linguriţe cu suc sau mergi pe varianta feliilor întregi. Lămâia grăbește eliminarea toxinelor și îţi ajută și digestia. În acest scop, bea o cană de apă caldă cu lămâie în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol.

6. Cerealele integrale
Ca să-ţi cureţi organismul, mizează și pe produsele integrale, cum sunt cerealele și orezul brun. Acestea conţin vitaminele B, magneziu, mangan și fosfor. Conţinutul de fibre va ajuta la eliminarea reziduurilor din colon, iar seleniul îţi protejează ficatul. Consumă cereale dimineaţa, la micul dejun, iar orezul, pe post garnitură la mesele principale.

7. Anghinarea
Această plantă îmbunătăţește funcţia hepatică, cu beneficii implicite și în ceea ce privește eliminarea toxinelor. Anghinarea crește producţia de bilă, necesară în descompunerea alimentelor și care ajută organismul să utilizeze substanţele nutritive din hrană. În afară de beneficiile pentru ficat, planta este bogată în fibre, proteine, magneziu, acid folic și potasiu. Se consumă proaspătă, iar la frigider poate sta cel mult o săptămână, acoperită cu folie.

Ce trebuie să eviţi
Pentru ca efectele detoxifierii să fie maxime, este bine să elimini sau să reduci consumul de zahăr, de cafea, îndulcitorii artificiali și alcoolul. Taie de pe listă și:

•    alimentele prăjite
•    conservele și afumăturile
•    mezelurile
•    dulciurile (napolitane, biscuiţi, bomboane) și foitajele
•    pâinea albă, spaghetele și alte preparate din făină albă.

 

Autor: Click sanatate
Sursa: www.clicksanatate.ro  Vineri, 28 Februarie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu