ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 22 martie 2014

 Ficatul gras - ce înseamnă și care e tratamentul
Ficatul gras - ce înseamnă și care e tratamentul
Ficatul gras - sau steatoza hepatică în termeni medicali - este o acumulare de grăsime la nivelul ficatului. Află mai multe despre simptome, cauze și tratamentul pentru ficat gras.

Ficat gras sau steatoza hepatică - ce înseamnă
Steatoza hepatică, cunoscută mai bine sub numele de ficat gras, este o boală ce apare atunci când ficatul nu poate procesa grăsimile, iar acestea se adună în ţesutul hepatic. Se poate întâmpla la alcoolici, în acest caz fiind evidente cauzele, dar în ultimul timp apare tot mai des și la persoane care consumă alcool pușin sau deloc. În acest caz vorbim de ficat gras non-alcoolic. Sunt atât de mulţi factori implicaţi încât nu se cunosc exact cauzele.
În forma cea mai simplă, cea de steatoză hepatică, boala nu provocă simptome, în general. Dacă ele apar totuși, poate fi vorba de oboseală, dureri în partea dreaptă a abdomenului, pierdere în greutate.
În cazuri mai rare, grăsimea acumulată în ficat produce o inflamaţie a ţesutului, caz în care vorbim de steato-hepatită, boală mai gravă care poate produce complicaţii.
Tratamentul pentru ficat gras

Nu există un tratament standard pentru ficatul gras. Tratamentul depinde de cauzele exacte ale bolii atunci când acestea pot fi identificate. În general, "tratamentul" constă în schimbări ale stilului de viaţă: pierderea în greuatate dacă este nevoie, o dietă mai sănătoasă, exerciţii fizice.Dacă ai colesterolul crescut, probabil că doctorul îţi va da un regim pentru a-l aduce la un nivel normal.
Un stil de viaţă sănătos presupune de asemenea că nu îţi vei mai "stresa" inutil ficatul, adică va trebui să renunţi complet la consumul de alcool, la fumat și la medicamentele care nu sunt absolut necesare. De asemenea, trebuie să ai grijă la orice substanţă cu potenţial toxic din jurul tău - de exemplu nu trebuie să folosești produse de curăţat fără să-ţi pui mănuși.
Tratamente naturiste pentru ficat gras

Părerile medicilor sunt împărţite cu privire la tratamentele naturiste pentru ficat gras și unii îţi vor spune că nu funcţionează. Evident, poţi să le încerci atâta timp cât nu îţi fac mai mult rău decât bine.
Cel mai cunoscut tratament naturist pentru ficat este cel cu silimarină, care se găsește sub diverse forme la magazinele naturiste. Ceaiul de păpădie, sunătoare, cicoare, coada șoricelului sunt de asemenea cunoscute pentru efectele hepatoprotectoare.
Alte suplimente pentru protecţia hepatică pot conţine metionină și acetil cisteină, doi aminoacizi care contribuie la detoxifierea ficatului.

Autor: Unica.ro
Sursa: www.unica.ro  Miercuri, 19 Martie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu