ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 22 martie 2014

Ananasul are efecte miraculoase asupra sănătăţii și siluetei
Ananasul are efecte miraculoase asupra sănătăţii și siluetei Pe lângă mineralele și vitaminele oferite de majoritatea fructelor, ananasul constituie o sursă bogată de micronutrienţi, este sărac în calorii și, mai mult decât atât, are proprietăţi de luptă împotriva unor afecţiuni, de la inflamaţii și indigestie până osteoporoză.
Ananasul - 6 proprietăţi benefice ale acestui fruct exotic:
  • Ananasul tratează inflamaţiile și indigestia
Ananasul conţine bromelaină, o enzimă digestivă, care favorizează digestia și împiedică balonarea. Bromelaina se regăsește doar în ananasul proaspăt, care trebuie consumat, de preferinţă, după o masă copioasă.
  • Ananasul este un bun diuretic și previne depunerea grăsimilor în organism, fiind așadar un aliat de încredere pentru o dietă echilibrată. 
De asemenea, dieta cu ananas este o opţiune bună dacă vrei să slăbești 2-3 kilograme și totodată să-ţi detoxifici organismul. Dieta cu ananas face parte din categoria monodietelor, adică diete care pun accent pe consumarea unui singur aliment pentru a pierde în greutate. Monodietele sunt forme drastice a slăbi, de aceea nu e bine să dureze mai mult de 10 zile, altfel pot să-ţi deterioreze starea de sănătate.
  • Ananasul conţine compuși anticancerigeni
O ceașcă de ananas proaspăt conţine 70 de miligrame de vitamina C și 95 de miligrame de vitamina A - furnizând doza zilnică de vitamina C și aproximativ 1/5 din doza zilnică de vitamina A. Aceste vitamine protejează celulele sănătoase de ameninţarea radicalilor liberi, ce favorizează apariţia cancerului, și vindecă celulele deteriorate.
  •  Ananasul este bogat în mangan
O ceașcă de ananas proaspăt conţine 1,55 miligrame de mangan, care întărește oasele și ţesuturile conjunctive. Medicii recomandă bărbaţilor o doză de 2,2 miligrame pe zi și femeilor - o doză de 1,9 miligrame. Adulţii mai în vârstă, care prezintă un risc mai mare de oase fragile, ar trebui să includă ananasul în alimentaţie, pentru a spori rezervele de mangan din organism.
  • Ananasul conţine cupru
Acest fruct tropical, bogat în cupru, previne formarea cheagurilor de sânge și bolile osoase. Cuprul stimulează producţia de hemoglobină din organism și accelerează cicatrizarea rănilor. Carenţa de cupru cauzează osteoporoză, anemie, probleme cu glanda tiroidă și scăderea numărului de limfocite. Medicii recomandă adulţilor să consume 699 miligrame de cupru pe zi. Dintre alimentele bogate în cupru fac parte crustaceele și moluștele, carnea de vită și ciupercile. O ceașcă de ananas tăiat cubuleţe asigură aproximativ 151 miligrame de cupru, peste 1/5 din doza zilnică.
  • Ananasul conţine betacaroten
Datorită conţinutului de betacaroten, ananasul reduce cu până la 35% riscul afecţiunilor oculare, cum ar fi degenerescenţa maculară a retinei, ce reduce abilitatea de a citi sau de a recunoaște chipurile.

Autor: Csid.ro
Sursa: www.csid.ro  Joi, 20 Martie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu