Pe lângă mineralele și vitaminele oferite de majoritatea fructelor,
ananasul constituie o sursă bogată de micronutrienţi, este sărac în
calorii și, mai mult decât atât, are proprietăţi de luptă împotriva unor
afecţiuni, de la inflamaţii și indigestie până osteoporoză.
Ananasul - 6 proprietăţi benefice ale acestui fruct exotic:
-
Ananasul tratează inflamaţiile și indigestia
Ananasul conţine bromelaină, o enzimă digestivă, care favorizează
digestia și împiedică balonarea. Bromelaina se regăsește doar în
ananasul proaspăt, care trebuie consumat, de preferinţă, după o masă
copioasă.
-
Ananasul este un bun diuretic și previne depunerea grăsimilor în organism, fiind așadar un aliat de încredere pentru o dietă echilibrată.
De asemenea, dieta cu ananas este o opţiune bună dacă vrei să slăbești
2-3 kilograme și totodată să-ţi detoxifici organismul. Dieta cu ananas
face parte din categoria monodietelor, adică diete care pun accent pe
consumarea unui singur aliment pentru a pierde în greutate. Monodietele
sunt forme drastice a slăbi, de aceea nu e bine să dureze mai mult de 10
zile, altfel pot să-ţi deterioreze starea de sănătate.
-
Ananasul conţine compuși anticancerigeni
O ceașcă de ananas proaspăt conţine 70 de miligrame de vitamina C și 95
de miligrame de vitamina A - furnizând doza zilnică de vitamina C și
aproximativ 1/5 din doza zilnică de vitamina A. Aceste vitamine
protejează celulele sănătoase de ameninţarea radicalilor liberi, ce
favorizează apariţia cancerului, și vindecă celulele deteriorate.
-
Ananasul este bogat în mangan
O ceașcă de ananas proaspăt conţine 1,55 miligrame de mangan, care
întărește oasele și ţesuturile conjunctive. Medicii recomandă bărbaţilor
o doză de 2,2 miligrame pe zi și femeilor - o doză de 1,9 miligrame.
Adulţii mai în vârstă, care prezintă un risc mai mare de oase fragile,
ar trebui să includă ananasul în alimentaţie, pentru a spori rezervele
de mangan din organism.
Acest fruct tropical, bogat în cupru, previne formarea cheagurilor de
sânge și bolile osoase. Cuprul stimulează producţia de hemoglobină din
organism și accelerează cicatrizarea rănilor. Carenţa de cupru cauzează
osteoporoză, anemie, probleme cu glanda tiroidă și scăderea numărului de
limfocite. Medicii recomandă adulţilor să consume 699 miligrame de
cupru pe zi. Dintre alimentele bogate în cupru fac parte crustaceele și
moluștele, carnea de vită și ciupercile. O ceașcă de ananas tăiat
cubuleţe asigură aproximativ 151 miligrame de cupru, peste 1/5 din doza
zilnică.
-
Ananasul conţine betacaroten
Datorită conţinutului de betacaroten, ananasul reduce cu până la 35%
riscul afecţiunilor oculare, cum ar fi degenerescenţa maculară a
retinei, ce reduce abilitatea de a citi sau de a recunoaște chipurile.
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu