ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 16 februarie 2014

 Ceapa și usturoiul îţi ţin de cald iarna!
Ceapa și usturoiul îţi ţin de cald iarna!
Nu te întrebi de ce nu răcesc așa de ușor oamenii de la ţară? Ce mănâncă ei de fentează gripa? Specialiștii spun că sunt câteva alimente banale, care te pot ajuta să-ţi încălzești organismul și să te ferească de boli.

Hreanul. Cu un gust aromat și condimentat, hreanul este folosit atât la gătit, cât și în medicina naturistă pentru tratarea diverselor afecţiuni. Iuţeala din rădăcini îl face să fie foarte eficient în tratarea bolilor reumatice și a căilor respiratorii superioare. Rădăcina este, de asemenea, foarte bogată în vitamine (C și B) și minerale și conţine substanţe antibiotice naturale. Când ești răcit, o salată de hrean este binevenită.
Usturoiul. Este cunoscut de când lumea ca medicament minune dar și ca cel mai puternic antibiotic natural. Este o adevărată farmacie, conţinând cantităţi însemnate de vitamine, A, B1, B2 si C, dar si minerale, precum fosfor, sulf, potasiu, iod, siliciu si calciu. În plus, usturoiul verde conţine fitohormoni, substanţe asemănatoare hormonilor, care ajută la eliminarea toxinelor din organism.
Ceapa. Este un remediu la îndemâna tuturor și se folosește atât intern (sub formă de suc sau sirop), cât și extern (sub formă de comprese, împachetări etc.) Dacă simţi că ai luat gripă, rade puţină ceapă, pune-o pe 2 bucăţele mici de tifon și introduce-le în nas. Pielea de lângă nas o ungi cu cremă. Apleacă puţin capul înainte, astfel ca sucul să nu curgă în gât și respiră prin tampoane 10 minute. De asemenea, febra îţi poate scădea dacă pui în urechi, pe timpul nopţii, câte o bucată de ceapă învelită în tifon.
Ardeiul iute. Atunci când consumi ardei iute, acesta declanșează o senzaţie de căldură în tot corpul, din acest motiv chiar a fost una dintre plantele recomandate în caz de degerături. Usturător și picant, ardeiul iute este adăugat în diverse feluri gustoase de mâncare din întreaga lume. Iuţeala este determinată de o concentraţie ridicată de capsaicină, studiată pentru utilizările ei pe scară largă, de la reducerea efectelor durerii, beneficii cardiovasculare precum și capacitatea de a preveni apariţia cancerului. Capsaicina are un rol esenţial în deschiderea și drenarea pasajelor nazale congestionate.
 


Autor: Click.ro
Sursa: www.click.ro  Duminica, 9 Februarie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu