ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 16 februarie 2014

 Uleiul de măsline, �aur� pentru digestie
Uleiul de măsline, �aur� pentru digestie
Știai că uleiul de măsline a fost unul dintre „trucurile“ de sănătate ale celei mai longevive femei din lume, care a trăit 122 de ani? Bogat în compuși valoroși, acest ulei ne promite protecţie în faţa celor mai temute boli. Află mai multe din „Click! Sănătate“ de februarie!
 
Conţinutul mare de antioxidanţi, cum sunt vitamina E și polifenolii, îi oferă calităţi terapeutice în prevenirea bolilor cardiovasculare. În medicina naturistă se utilizează în special uleiul virgin presat la rece.
Odată prelucrat, uleiul își pierde din proprietăţi. Acizii grași mononesaturaţi din lichid stimulează colesterolul „bun" și reduc riscul de îmbolnăvire a inimii. Se iau 2 linguriţe de ulei de măsline extravirgin în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, în cure de câte 2 săptămâni.
Remediu contra constipaţiei
Uleiul de măsline este un adevărat aliat pentru sănătatea digestivă. Consumat ca atare, reduce secreţia de acid gastric și ușurează digestia după o masă copioasă, prin stimularea secreţiei biliare. Uleiul de măsline are acţiune laxativă, tratând constipaţiile ocazionale și pe cele cronice. Ia câte 30-60 ml de ulei de măsline pe zi, până se reglează scaunul.  
Poate preveni cancerul
Oleocantalul, fitonutrientul din uleiul de măsline care are efecte asemănătoare ibuprofenului în reducerea inflamaţiilor, poate ajuta și la prevenirea cancerului de sân, dar și recidivele în cazul femeilor care au fost diagnosticate cu această boală. Unul din cei mai importanţi antioxidanţi din uleiul de măsline este vitamina E, care are efecte antitumorale. Înlocuiește în alimentaţie, pe cât posibil, uleiul obișnuit cu cel din măsline, ca să eviţi dezvoltarea celulelor canceroase.
Te scapă de vergeturi
Uleiul de măsline este și un bun remediu contra vergeturilor. Masează cât mai des zonele-problemă (coapsele, burta, șoldurile) cu acest ulei. Dacă vergeturile sunt mai vechi, adică au deja culoarea albă, uleiul poate diminua ușor aspectul inestetic al liniilor albe, însă nu le poate „șterge" în totalitate. Amestecă în părţi egale ulei și glicerină și fă-ţi masaj zilnic, dacă vrei rezultate rapide.

Autor: Click.ro
Sursa: www.click.ro  Luni, 10 Februarie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu