ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 6 februarie 2014

6 beneficii pentru sănătate date de cacao

astăzi, 11:00

Este o realitate faptul că beneficiile pentru sănătate ale boabelor de cacao sunt imense. Nu, asta nu înseamnă că poţi mânca ciocolată oricâtă doreşti! Cacao primă, neprelucrată este cea care conţine substanţe nutritive şi alţi compuşi benefici, şi nu batoanele de ciocolată pe care le găseşti la magazin.

6 beneficii pentru sănătate date de cacao
În afară de antioxidanţi, cacaoa conţine flavonoide care sunt benefice în mai multe moduri pentru corpul uman. Iată 6 dintre beneficiile oferite de cacao:
1. Menţine sănătatea inimii
Cacao conţine antioxidanţi care ajută organismul să scape de radicalii liberi care duc la celule deteriorate şi boli. Aceşti antioxidanţi ajută, de asemenea, la prevenirea bollor cardiovasculare.
2. Protejează de radicalii dăunători
Plantele produc anumiţi compuşi numiţi flavonoide, care sunt benefice pentru oameni. Cacaoa conţine flavonoide cum ar fi epicatechina, catechine şi procyanidins, care sunt antioxidanţi foarte puternici şi ajută, protejează corpul de radicalii liberi.
3. Permite buna funcţionare a vaselor de sânge
Flavonoidele din cacao, de asemenea, ajută la protejarea organismului de boli cardiovasculare. Acestea permit buna funcţionare a vaselor de sânge şi reduc tensiunea arterială. De asemenea, ajută la protejarea organismului de multe alte boli legate de inimă.
4. Previne formarea cheagurilor de sânge
Flavonoidele protejează pereţii vaselor de sânge de la deteriorare din cauza radicalilor liberi şi previn formarea cheagurilor de sânge.
5. Reduce riscul de diabet de tip 2
Flavonoidele din cacao au proprietăţi anti-inflamatorii, care ajută la reducerea riscului de diabet de tip 2.
6. Oferă şi mai mulţi antioxidanţi
Când cacao este încălzită, se eliberează şi mai mulţi antioxidanţi. S-a dovedit că o ceaşcă de cacao fierbinte conţine mai mulţi antioxidanţi decât un pahar de vin roşu şi ceai
Dar ţine minte că ciocolata pe care o iubeşti atât de mult conţine zahăr şi grăsimi care ar putea să nu fie recomandate. Astfel, ceea ce trebuie să cauţi sunt băuturile de cacao fierbinte sau pudră de cacao, care sunt sărace în grăsimi şi neprelucrate în măsura în care să-şi piardă proprietăţile.
Autor:
Enache
Sursa:
magforwomen.com
Sursa-foto:
kivanews.blogspot.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu