ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 7 februarie 2014

VIDEO. Beneficii mai puțin cunoscute ale fructului de avocado

06 februarie 2014 | Sorina Severin



Poate fi utilizat în nenumărate feluri fiind recomandat atât în alimentație, cât și în industria cosmetică. Iată cum îl poți folosi și ce proprietăți are!
Bogat în potasiu
Dacă până acum se credea că bananele sunt fructele cu cel mai mare conținut de potasiu, se pare că ele au fost devansate de avocado. O banană medie conține aproximativ 500 de miligrame de potasiu, în timp ce un avocado are nu mai puțin de 975 de miligrame.
Are un aport considerabil de proteine
Un singur avocado conține patru grame de proteine, cea mai mare cantitate oferită de un fruct. În plus are și cei 18 amino-acizi necesari organismului pentru a asimila proteinele.
Înlocuiește cu succes untul
Ai colesterolul mărit și trebuie să eviți consumul de alimente grase? Poți folosi în loc de unt miezul unui avocado copt. Are o consistență cremoasă și poate fi utilizat la copt în compoziția prăjiturilor, cum sunt negresele sau brioșele.
Tratament pentru piele și păr
Antioxidanții, aminoacizii și uleiurile esențiale din avocado îl transformă în remediul natural recomandat în repararea părului deteriorat și în hidratarea pielii uscate. Totodată, alină arsurile și este ideal pentru măștile antirid.


Citește și:
De ce e bine să consumi avocado
Avocado face minuni pentru părul tău

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu